Anouk Damen mede-oprichter VolBewst Mindschool
Anouk Damen mede-oprichter VolBewst Mindschool Ralf Silvius

Nieuw: Mindschool voor millennials

24 juni 2019 om 16:03 lokaal Deel je nieuws

Amersfoort is een nieuw initiatief rijker: VolBewust Mindschool. Hier kunnen jonge mensen terecht die zichzelf beter willen leren kennen of ‘rust in hun hoofd’ zoeken. VolBewust Mindschool huist in het prachtig gelegen Eemklooster en geeft met een divers aanbod oplossingen om beter om te gaan met de uitdagingen van deze tijd.

Toenemende stress

Onze huidige samenleving verandert snel. De hoeveelheid prikkels die dagelijks op ons afkomt, blijft stijgen. Dat levert structureel meer stress op, zeker in combinatie met een drukke levensstijl. Juist die drukke levensstijl lijkt voor de Millennial-generatie een grote valkuil. Een structurele manier vinden om hiermee om te gaan, is dan ook enorm belangrijk. ‘We zien onze leeftijdsgenoten worstelen met psychische klachten, burn-outs en dertigersdilemma’s. Dit vraagt om bewustwording. Juist nu, in deze tijd, is het belangrijk om daar regelmatig aandacht aan te besteden’, aldus Anouk Damen (32) van VolBewust Mindschool. 

Aandacht voor bewustwording

Toch blijkt dat mensen het soms moeilijk vinden om die stap te zetten. Oprichters Jeffrey Zwinkels (33) en Anouk Damen (32) zien dat op bewustwording en aandacht besteden aan je mind, je mentale gezondheid, nog deels een taboe zit. En dat vinden ze zonde. Anouk: ‘We vinden het normaal om regelmatig ons lichaam te trainen in de sportschool om gezond te blijven, waarom doen we dat niet met onze geest?’

Fris en eigentijds
Met hun Mindschool verlagen ze de drempel door een toegankelijke plek te bieden waar je op een frisse, eigentijdse manier je mindontwikkelt. Je leert er bijvoorbeeld meer over wie je bent en hoe je omgaat met gedachten en emoties. Het idee is dat het regelmatig trainen van je geest net zo normaal wordt als naar de sportschool gaan. Daarom kun je een strippenkaart afnemen om regelmatig je mindte ontwikkelen. Met hun concept willen Jeffrey en Anouk vooral twintigers en dertigers aanspreken.

Lessen, cursussen en events

Op de VolBewust Mindschool kun je kiezen uit verschillende lessen, cursussen en events. Denk aan meditatielessen, cursussen, lezingen van inspirerende schrijvers of vernieuwende, laagdrempelige events zoals een ‘Offlinedag’. Ook kun je er terecht voor coaching en inspiratie, zodat jonge mensen zelf kunnen ontdekken wat bij hun past.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie