Afbeelding
Theater Terras

Theater in het water

18 juni 2019 om 17:03 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT Water speelt een belangrijke rol in twee van de vier voorstellingen van Amersfoorts Theater Terras deze zomer. De artiesten houden het niet altijd droog. Ook het publiek moet soms oppassen… De liefhebbers van locatietheater, dans en clowneske acrobatiek komen weer aan hun trekken.

De eerste voorstelling is op zaterdag 29 juni bij Speeltuinvereniging Kruiskamp aan de Pullstraat 3. Hier geen water, maar emmers in de hoofdrol. Heel veel emmers… Het Franse Bigbinôme speelt 'Saut'. De emmers vormen het decor, de kostuums én de rekwisieten. De emmers zijn instabiel, fragiel en geven de vier jonge acrobaten de mogelijkheid om hun podium voortdurend te veranderen.

WATERSPETTERS Op 13 juli is het de beurt aan de eveneens Franse groep Barolosolo in het Park van de Tijden in Vathorst. Op hun eigen eiland 'Île O' creëren twee circusartiesten met allerlei absurditeiten een poëtisch universum in het water. Muzikaal én clownesk. Speciaal voor iedereen die niet bang is voor waterspetters. Zowel deze als de eerste voorstelling is leuk voor kinderen. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door Ontwikkelbedrijf Vathorst.

VENI VEDI VENUS Studio Eclipse uit België speelt op 27 juli 'Veni Vidi Venus'. De zussen Satya en Ananta komen van dezelfde planeet en leefden in dezelfde buik. Ze maakten samen een multidisciplinaire voorstelling over sterren en planeten, over ritme in het heelal. Een ode aan de melodie van het leven binnen en buiten de vertrouwde sterrenstelsels. Deze voorstelling wordt gespeeld op een verscholen plek aan de Snoeckgensheuvel, perfect passend bij deze kleine en intieme voorstelling.

DOWNHILL Het Oostenrijks-Nederlandse collectief Bollwerk sluit op 10 augustus het seizoen af met 'downhill downriver downtown'. Geen hoek van het speelgebied bij de Sijsjespeergaarde in Nieuwland wordt gespaard. Geen plek wordt overgeslagen; ook het water niet. De dansers nemen de bezoekers mee op een tour door de omgeving. Op zoek naar de ultieme, vluchtige ruimte tussen vrijheid en verbondenheid.

LOKAAL TALENT Amersfoorts Theater Terras wil bezoekers meer bieden dan alleen een voorstelling. Het woord 'terras' ziet niet voor niets in de naam: voor en na de voorstelling kunnen bezoekers genieten van een drankje op het terras. Na afloop treedt bovendien een lokale singer-songwriter op. Zo krijgt Amersfoorts talent een kans. Ook IJs van Vitelli is weer present met bijzondere smaken zelfgemaakt ijs.

GRATIS De standaard aanvangstijd van de voorstellingen is 21.00 uur. Alleen de laatste voorstelling op 10 augustus begint een uur eerder, dus om 20.00 uur. Een kaartje kopen is niet nodig. De toegang is vrij: het publiek bepaalt na afloop wat het de voorstelling waard vond. Meer informatie over de voorstellingen en praktische informatie is te vinden op www.amersfoortstheaterterras.nl. Daar zijn ook korte voorproefjes van de voorstellingen te zien.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie