Naast taart worden er verschillende hapjes uitgedeeld.
Naast taart worden er verschillende hapjes uitgedeeld. By Maureen, Chiel Eijt

Verjaardagsfeest voor winkelcentrum Vathorst

21 juni 2019 om 07:10 Nieuws

AMERSFOORT Winkelcentrum Vathorst staat zaterdag 22 juni in het teken van 'Het grote verjaardagsfeest'. De winkeliers laten dit jubileum niet ongemerkt voorbij gaan. Ze pakken uit met een oer-Hollands feestje met taart, stoelendans, kinderworkshops, spelletjes, live muziek, een wereldmarkt en als kers op de taart een spetterend optreden van de drie leukste zusjes van Nederland OG3NE. Iedereen is van harte uitgenodigd op ons feestje. Je wordt niet thuisgebracht.

Het grote verjaardagsfeest wordt dan ook op traditionele wijze geopend met het aansnijden van taart. Speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door de ambachtelijke bakkers van Proof Bakery. Het enthousiaste bestuur van winkelcentrum Vathorst, dat de hoofdrol speelt in de verjaardagscampagne, snijdt de taart om 11.00 uur aan, waarna het feest losbarst.

In het winkelcentrum kunnen bezoekers de hele dag genieten van een feestelijk programma. De meeste winkels pakken uit met feestelijke verjaardagsacties, hebben een kraam voor de deur met lekkers of leuks, of organiseren een workshop.

De kleinste bezoekers kunnen zich laten schminken, al fietsend een kunstwerk maken, plaatsnemen in het kleinste Tropical Reuzenrad van Nederland, meedoen aan creatieve workshops bij Bruna en Dierspecialist Maxime of plaatsnemen op de kruk bij de Zingende Kapsters, die iedereen een 'hair touch up' geven. Om het feest compleet te maken delen vrolijke hostessen feesthoedjes, toeters en slingers uit.

TRAKTATIES Naast taart worden er hapjes uitgedeeld en kan iedereen zich laten verleiden door al het lekkers op de wereldmarkt. het winkelend publiek kan diverse hapjes proeven en kopen van maar liefst tien verschillende landen (waaronder Moldavië, Spanje en Iran). De wereldmarkt bestaat uit inwoners uit de wijk Vathorst die iedereen graag kennis laten maken met eten uit eigen keuken.

LIVE MUZIEK Op het Cruquius pronkt een prachtig podium waar iedereen de hele dag kan genieten van live muziek. Op het plein staan gezellige bankjes waar je even heerlijk kunt relaxen. Wie liever wil bewegen kan meedoen met een salsa-workshop of de stoelendans. Een pianist zingt en speelt hitjes van toen en nu. Er zijn optredens van onder meer zangeressen May Hollerman en Kaylee Aimee.

De eerste single van May Hollerman, Run to the Water, is net uitgebracht. De afgelopen jaren was May een van de belangrijke gezichten van de serie Brugklas op NPO3 en in 2018 speelde May de hoofdrol in de bioscoopfilm Elvy's Wereld. Met Run to the water neemt ze nu een duik in de wereld van de muziek.

Kayla Aimee is nog maar vijftien jaar oud, maar wordt nu al een van de grootste talenten van Nederland genoemd. Op jonge leeftijd deed Kayla al mee aan het programma 'Jij & Ik' met onder andere Marco Borsato en Angela Groothuizen. Momenteel werkt ze in de studio van platenlabel Lapanouse Music aan haar eerste EP. Deze zomer staat ze met haar band op verschillende festivals in heel Nederland.

Vanaf 15.30 uur wordt het plein vrijgemaakt OG3NE, de slotact van het tienjarig jubileum.

OPEN HUIS Het Icoon/Scholen in de Kunst organiseert op deze dag ook een Open Huis. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen van harte welkom om naar binnen te lopen om kennis te maken met het veelzijdige aanbod van deze culturele instelling. Docenten en leerlingen geven diverse optredens en demonstratie zowel in het Icoon, maar ook op het hoofdpodium. En tussen 12.00 en 15.00 uur kan iedereen op een unieke wijze op de foto met een muziekinstrument

Het Grote Verjaardagfeest is mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging Vathorst, OBV (Ontwikkelingsbedrijf Vathorst), Hart van Vathorst en Icoon/Scholen in de Kunst.

Meer op www.winkelcentrumvathorst.nl en Facebook: @winkelcentrumvathorst.

Ook voor kinderen worden er veel activiteiten georganiseerd.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie