Afbeelding
Politie

Achtervolging van Amersfoort naar Amsterdam

15 juni 2019 om 10:16 lokaal

AMERSFOORT Diverse eenheden van de politie hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag veel kilometers afgelegd. Reden was een achtervolging die in Amersfoort begon en ruim een uur later pas in Amsterdam eindigde. 

De lange autorit werd veroorzaakt door een inbreker die in Amersfoort zijn slag wilde slaan. Toen hij kort na middernacht wegreed bij een bedrijfspand aan de Hanzeboulevard werd hij gezien door een getuige die direct de politie waarschuwde. Surveillerende agenten namen poolshoogte en zagen al snel de verdachte rijden. Ze gaven een stopteken, maar in plaats van zijn auto aan de kant te parkeren, gaf de verdachte een dot gas gaf. Dat was iets na half één.

Het gevolg was een lange achtervolging waarbij de verdachte de stad uitreed en via de A1, de A27, de A12 en de A2 zijn vlucht voortzette. Onderweg sloten diverse eenheden zich aan in de 'stoet'. De verdachte zocht zijn toevlucht in Amsterdam, maar in de hoofdstad eindigde zijn vluchtroute tegen een paal in de President Kennedylaan.

De politie hield de man meteen aan. Het is een 46-jarige inwoner van de hoofdstad die op het politiebureau vandaag aan een verhoor is onderworpen. De Amsterdammer wordt verdacht van een inbraak in een bedrijfspand aan de Hanzeboulevard. Het onderzoek naar de inbraak gaat verder. De recherche wil graag getuigen spreken die iets afgelopen nacht hebben gezien, rond 00:30 uur, in de omgeving van de Hanzeboulevard. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van politie Amersfoort, tel. 0900 8844. Anoniem melding doen kan ook, tel. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie