De te ontwikkelen gebieden in Amersfoort.
De te ontwikkelen gebieden in Amersfoort. Gemeente Amersfoort

SP wil méér sociale huurwoningen

14 juni 2019 om 18:30 lokaal

AMERSFOORT De SP vindt bijna 200 sociale huurwoningen op de Wagenwerkplaats te weinig. De fractie reageert daarmee op het gelanceerde plan van de gemeente. Dat gaat uit van 650 woningen, waarvan dertig procent in de sociale huursector.

,,De wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn veel te lang in Amersfoort", stelt de SP. ,,We vinden het dan ook onbestaanbaar dat het college weer besloten heeft om zich niet te houden aan de norm van minimaal 35 procent sociale huurwoningen voor de Wagenwerkplaats en we komen bij de behandeling in de raad met een voorstel om meer sociale huurwoningen te bouwen op het terrein."
,,Op deze manier lossen we de woningnood nooit op in Amersfoort", zegt SP raadslid Marc Smits. ,,Juist op de Wagenwerkplaats kunnen we een enorme slag maken omdat er veel nieuwe woningen bij komen. We hebben die norm niet voor niets ingevoerd in Amersfoort, want de nood is hoog bij mensen die een huurwoning zoeken. Dan moet je je er ook aan houden."
Een veelgebruikt excuus van het college is volgens de SP dat projecten al gestart waren voordat de 35 procent norm werd ingevoerd. ,,Maar dat is hier niet aan de orde", zegt SP raadslid Marijke Jongerman. ,,Het oorspronkelijke plangebied voor de Wagenwerkplaats was veel groter, maar NS heeft opeens besloten om een deel van het terrein toch voor eigen gebruik te blijven benutten. Dat heeft geleid tot veel vertraging en een compleet nieuw masterplan. Dat moet gewoon voldoen aan alle nu geldende regels."

Het omvangrijke plan voor de nieuwe woonwijk is verdeeld in deelgebieden. Amersfoort hoopt het volgens jaar te kunnen vaststellen en dan aan de slag te kunnen gaan.
 

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie