Naast de estafetteloop zijn er 24 uur lang  activiteiten op en rondom de atletiekbaan.
Naast de estafetteloop zijn er 24 uur lang activiteiten op en rondom de atletiekbaan. Altis

Een etmaal op de atletiekbaan voor kinderen in Bosnië

11 juni 2019 om 07:48 lokaal

AMERSFOORT Atletiekvereniging Altis en Pax Kinderhulp Amersfoort verzorgen op zaterdag 14 september om 15.00 uur een 24uur challenge. Precies 24 uur later wordt de finish bereikt van dit bijzondere evenement van atletiekvereniging Altis en Pax Kinderhulp Amersfoort.

Sportwethouder Hans Buijtelaar zal dan op de atletiekbaan in Schothorst het resultaat van deze spectaculaire sponsorloop bekendmaken. Naast de estafetteloop zijn er dat weekend 24 uur lang veel activiteiten op en rondom de atletiekbaan.

De 24uur challenge is een initiatief van Pax Kinderhulp Amersfoort: ,,Wij zetten ons in voor Het Nest, een inloophuis voor kinderen in de Bosnische stad Zenica. Bosnië is zwaar getroffen door de oorlog in voormalig Joegoslavië. De gevolgen ervan zijn nog dagelijks merkbaar. De werkeloosheid is enorm. Een kwart van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Gelukkig is in Zenica het 'Nest'; waar veel Bosnische kinderen aan deze ellende kunnen ontsnappen. Een team van enthousiaste vrijwilligers vangt kinderen zes dagen per week op", aldus voorzitter Alfons Hurenkamp van Pax Kinderhulp Amersfoort.

LICHTJESAVOND EN DAUWTRAPPEN Organisatie Geert de Blécourt: ,,In het weekend van 14 en 15 september is er 24 uur lang van alles te doen op en rond de atletiekbaan, waaraan iedereen kan meedoen. Deelname is gratis maar een bijdrage voor Het Nest in Zenica wordt natuurlijk op prijs gesteld. Zo hebben we onder meer in voorbereiding: Een lichtjesloop op zaterdagavond voor jong en oud. Iedereen wordt uitgenodigd verkleed en verlicht mee te doen, een mini-duo-meerkamp: zaterdagmiddag op de baan, dauwtrappen op zondagochtend voor de vroege vogels met een gezamenlijk ontbijt op de baan, een nachttraining: een bijzondere training voor de jeugd in de avond/nacht en een sponsorloop op de zondag door-/met de pupillen op zondag." De SRO verleend medewerking door de accommodatie gratis ter beschikking te stellen.

ESTAFETTELOOP ,,Tijdens al deze activiteiten gaat de estafetteloop continu door. Want dat is de rode draad door het evenement: de estafetteloop. Gedurende 24 uur wordt in teams van tien lopers een estafette gelopen. Op elk moment gedurende de 24uur Challenge is minimaal één loper per team actief. Hoe hard je loopt en hoeveel geld je ophaalt bepaal je zelf. De minimale bijdrage die gevraagd wordt is 200 euro per loper of 2.000 Euro per team. De opbrengst gaat naar Het Nest in Zenica. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk Amersfoorters teams vormen en mee doen."

OPEN PODIUM Altis-voorzitter Gert Koudijs vult aan: ,,Mooi is ook de open podium gedachte. We nodigen (sport)verenigingen en instellingen uit om zich dat weekend te presenteren door middel van bijvoorbeeld: clinics, demonstraties, open lessen en presentaties. Ook is er contact met artiesten en bandjes. Op het middenterrein wordt een podium gebouwd waar optredens plaatsvinden. Verenigingen kunnen zich aanmelden via 24uur@altis.nl."

Teams voor de estafetteloop kunnen zich inschrijven via: www.24uurchallenge.nl

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie