Afbeelding
Jeroen van der Veer

'Magneetvissen is ons verboden'

31 mei 2019 om 12:40 lokaal

AMERSFOORT Al enkele dagen wordt er met een magneet in de Eem gevist, maar dit lijkt nu verleden tijd. Nadat er vrijdagmiddag opnieuw een granaat boven water werd gehaald, zijn de vissers door het handhavingsteam gedwongen te stoppen. ,,Het zou te gevaarlijk zijn", aldus de teleurgestelde Dylan. 

Jeroen van der Veer

Nadat er eerder al kogels waren gevonden bij de Eem voor de Koppelpoort, visten de vriendengroep van Dylan afgelopen maandag een bazooka-granaat op. Het gebied werd direct afgezet en de explosieven opruimingsdienst kwam naar Amersfoort. De spanning steeg bij de magneetvissers en daarom zijn ze in de dagen daarna opnieuw naar dezelfde plek gegaan. 

Vrijdagmiddag werd er opnieuw een granaat boven water gehaald en wederom werd het gebied afgezet. ,,Het gaat verboden worden", herhaalt Dylan de woorden van de handhaving. ,,Daarom moesten wij weg en mogen we hier niet meer magneetvissen. Je kon er een boete voor krijgen. Wij zijn maar weggegaan..."

De gemeente meldt het volgende: ,,Vandaag is voor de tweede keer in korte tijd een granaat opgevist. Magneetvissen is gevaarlijk en daarom is ons advies om dit niet te doen. Magneetvissen wordt verboden. We werken op dit moment aan het aanpassen van de regelgeving om dat verbod mogelijk te maken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie