Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Geboortefeest op de Prairie in Dierenpark Amersfoort

31 mei 2019 om 10:16 lokaal

AMERSFOORT In Dierenpark Amersfoort spotten de dierverzorgers een aantal weken geleden al de eerste pasgeboren prairiehondjes. Nu is er opnieuw geboortenieuws vanaf de Prairie. ,,Omdat prairiehonden onder de grond geboren worden in speciale burchten, wisten wij niet hoeveel jongen er zijn", legt dierverzorger Christel Broekman uit. ,,Eerst zagen wij er drie, maar nu hebben wij al vijftien nieuwsgierige jonge knaagdieren een kijkje boven de grond zien nemen."

Bij de Prairie, het verblijf dat de Amersfoortse dierentuin vorige zomer opende, kunnen de pasgeboren dieren goed van dichtbij bekeken worden. 

TUNNEL ,,Bezoekers kunnen net als een prairiehond door een speciale tunnel lopen en letterlijk tussen de dieren opduiken", vertelt Broekman. ,,Als je dan goed luistert, hoor je de jonge prairiehondjes al zachtjes piepen. Net iets hoger dan de volwassen dieren doen."

ONTDEKKING ,,De jonge prairiehonden groeien snel op, want nadat zij melk bij hun moeder hebben gedronken, gaan zij al steeds vaker samen met de andere jongen op ontdekking in het verblijf", ligt de dierverzorger toe. Of er binnenkort nog meer nieuwe bruine knaagdieren opduiken, is een verrassing. ,,Het is erg leuk dat er nu al zoveel nieuwkomelingen rondlopen, maar wie weet zitten er nog meer jongen in de burchten en wordt het geboortefeest nog groter op De Prairie in Dierenpark Amersfoort."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie