Afbeelding
Joost Enkelaar Fotografie

Drie dagen lang topmusici tijdens Havikconcerten

1 juni 2019 om 08:01 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT Amersfoort staat vanaf vrijdagavond 14 juni drie dagen lang in het teken van klassieke muziek. Aan een van de mooiste grachten van Amersfoort, de Havik, gaan dan de Havikconcerten van start. Voor het negentiende jaar op rij kan het publiek op 14, 15 en 16 juni gratis genieten van topmusici en regionaal talent. Ook dit jaar heeft de organisatie grote namen weten te strikken, waaronder het Rietveld Ensemble, Ensemble van het Groot Omroepkoor, ROctet, Trio Heuvelman en Slagwerk Den Haag.

Wat ooit begonnen is als een buurtfeestje is in negentien jaar tijd uitgegroeid tot een muziekfestival van allure. Topmusici en regionaal talent treden drie dagen lang gratis op voor publiek aan één van de mooiste grachten van Amersfoort, de Havik. In de buitenlucht kan iedereen zo genieten van klassieke en licht-klassieke muziek.

De Havikconcerten trappen dit jaar af met een optreden van het Rietveld Ensemble uit Utrecht, op vrijdagavond om 20.30 uur. Een uur later kan het publiek genieten van het Groot Omroepkoor Ensemble met stukken van onder andere Elgar en Bartok.

REGIONALE TALENTEN De zaterdagmiddag staat traditioneel in het teken van regionaal talent. Vanaf 13.00 uur laten leerlingen van het Vioollab, Scholen in de Kunst, en het conservatorium van Utrecht van zich horen. Ook In de Knop en Flehite Sinfonietta presenteren zich. Zaterdagavond is het podium voor ROctet, strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest, en speelt Trio Heuvelman op piano, trompet en contrabas.

Zondagmiddag vanaf 15.00 uur kan het publiek luisteren naar de jonge pianist en aanstormend talent Martin Oei met stukken van Rachmaninof en Stavinsky. De Havikconcerten sluiten dit jaar af met een van de internationaal bekendste slagwerkgroepen Slagwerk Den Haag.

Meer informatie en het volledige programma op www.havikconcerten.nl.

André van der Velde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie