Groepsfoto
Groepsfoto eigen materiaal

Paul Blokhuis bezoekt maatschappelijke diensttijd bij Netwerk Sociale Gasten

29 mei 2019 om 12:54 lokaal Deel je nieuws

Op maandag 27 mei bezocht staatssecretaris Paul Blokhuis (ministerie van VWS) twee locaties van het YourCube project; in Ede en Amersfoort. YourCube is één van de projecten binnen de maatschappelijke diensttijd. Hier zetten jongeren zich vrijwillig in om enerzijds iets voor de samenleving te betekenen en anderzijds zichzelf verder te ontwikkelen. In Amersfoort krijgt YourCube vorm onder de vlag van Netwerk Sociale Gasten. Projectleider Marjoke van de Peut: ‘We vinden het belangrijk dat iedere jongere mee kan doen aan YourCube. Het maakt niet uit wat de achtergrond of het opleidingsniveau van een jongere is, wij gaan voor iedereen op zoek naar een geschikte plek.’

Tijdens het bezoek van Blokhuis aan Amersfoort was er veel ruimte voor de verhalen van de deelnemende jongeren. Zo deelden Kevin en Jerra hun persoonlijke verhaal. Beide hebben een moeilijke jeugd gehad. Nu vertelden ze zelfverzekerd over hoe ze zich binnen YourCube inzetten voor hun stadgenoten. Kevin is nog maar twee weken bezig en al hard op weg om in zeer korte tijd 100 uur vrijwilligerswerk vol te maken. Jerra heeft zijn ervaring met YourCube vanuit zijn passie voor muziek omgezet in een rap. Hij wil andere jongeren ook motiveren om zich maatschappelijk in te zetten.

Blokhuis is onder de indruk van de persoonlijke verhalen van de jongeren. “Het is erg bijzonder om de verhalen van deze jonge mensen te horen. Het enthousiasme groeit wanneer je ziet wat deze jongeren aan het doen zijn!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie