ICT-vakschool ITvitae biedt 2e kans onderwijs voor ICT-talenten met autisme en hoogbegaafden ongeacht hun vooropleiding.
ICT-vakschool ITvitae biedt 2e kans onderwijs voor ICT-talenten met autisme en hoogbegaafden ongeacht hun vooropleiding. Ruben Buitenhuis

ICT-vakschool 2e kans onderwijs voor jongeren met autisme

28 mei 2019 om 10:50 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 6 juli  organiseert ITvitae een Infodag voor jongeren met autisme en hoogbegaafden met hun ouder/partner/begeleider om kennis te maken met de ICT-vakschool van ITvitae in het voormalige Eemklooster in Amersfoort. De deelnemers horen meer over de ICT-Leertrajecten naar Werk en men kan in kleine groepen in gesprek met studenten die een van de vier ICT-specialisaties volgen. Belangstellenden dienen zich aan te melden bij www.itvitae.nl/infodag. In het najaar starten vier nieuwe trajecten.

Jongeren die uitvallen in het reguliere onderwijs vanwege hun autisme weten de ICT-vakschool van ITvitae steeds vaker te vinden. Meer dan de helft van de ITvitae studenten is in het verleden met meer dan één opleiding gestart, maar zagen geen mogelijkheid om hun studie succesvol af te ronden, terwijl ze over een bovengemiddeld IQ beschikken.

ITvitae biedt 2e kans onderwijs voor ICT-talenten variërend in de leeftijd 15 – 35 jaar ongeacht de vooropleiding. De kleine lesgroepen, focus op één ICT-specialisatie en op het talent van de student, de coaching tijdens de studie, werkervaringsplaats en tijdens de detacheringsperiode maakt dat de studenten tot hun recht komen. Ruim 90% van de kandidaten rondt het ICT-Leertraject succesvol af en wordt bemiddeld naar duurzaam werk. Sinds de oprichting eind 2013 heeft ITvitae meer dan 255 kandidaten opgeleid, gecoacht en naar werk bemiddeld.

https://itvitae.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie