Afbeelding
Jeroen van der Veer

Amersfoortse tiener vist bazooka uit de Eem

27 mei 2019 om 16:50 lokaal

AMERSFOORT De 16-jarige Justin Sloof stond vanmiddag even flink te trillen op zijn benen. De jonge magneetvisser uit Amersfoort viste een 'bomachtig iets' uit het water. Eerste onderzoek leert dat het om een bazooka granaat gaat.

,,Ik was gewoon aan het magneetvissen. Eerst had ik wat kogels en toen een bomachtig iets'', zegt Sloof. Hij wist meteen wat te doen. ,,Ik kijk veel op YouTube en wist dus dat ik het in het water moest laten. Dus ik heb het snel weer laten zakken. Ik stond even goed te trillen, maar nu kom ik weer een beetje bij.''

Dat gebeurde aan de Grote Spui in Amersfoort. Het projectiel is uit het water gehaald en onder een brug op de kant gelegd. De omgeving was op dat moment enige tijd afgesloten, al mochten treinen en fietsers rijden wel gewoon blijven rijden over de brug waar de bom onder lag. Een explosievenexpert van de politie heeft eerste onderzoek en die concludeerde dat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ook naar Amersfoort moest komen. De EOD heeft het projectiel meegenomen en daarna kon de Grote Spui begin van de avond weer worden vrijgegeven.

Bron video: Jeroen van der Veer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie