High T3, Tentoonstelling, Theater en Tea in Frame.de.galerie, Stad van Cahen.
High T3, Tentoonstelling, Theater en Tea in Frame.de.galerie, Stad van Cahen. lia Everhardus

High T3 nieuw evenement afgelopen weekend druk bezocht!

27 mei 2019 om 14:25 lokaal Deel je nieuws

“Als je in je hart jong wilt blijven, heb je jonge mensen om je heen nodig”, zei wethouder Fatma Koser Kaya zaterdag bij de opening van High T3 en de expositie Theatraal bij Frame.de.galerie in de Stad van Cahen. De naam High T3 slaat op drie T’s: Theater, Tentoonstelling en een high Tea. 
De wethouder zei blij te zijn dat jonge kunstenaars een podium hebben op het Kunstplein Cahen. Verrast was ze door de expositie van kunstcollectief ZonderPunt, en na het zien van de eerste theatervoorstelling. Natuurlijk genoot ze ook van de high tea, net als de ongeveer 80 bezoekers op de eerste dag en eenzelfde aantal op de tweede dag. De grotendeels zelfgemaakte baksels en hapjes zagen er niet alleen erg lekker uit, zo smaakten ze ook.
Theater
Vier verschillende voorstellingen die alle vier twee keer werden opgevoerd, op zaterdag 25 en zondag 26 mei. Timo Fluitsma (ArtEZ) was de bedenker en programmeur van het theaterdeel van High T3. Hij beet ook het spits af, met de Ik stond in een weiland. Het publiek was enthousiast. Ook bijvoorbeeld over de film Sisters: “Zo knap, hoe de spanning is opgebouwd en verbeeld. Dat is de kracht van het filmisch effect.” En het optreden van Rikkert van Huisstede was ontwapenend, vond een bezoekster: “Knap en vooral heel leuk hoe hij met zijn act mannenemancipatie over het voetlicht brengt. Het zet je toch weer aan het denken.” Minnaars en Verliezers was een two person act over man-vrouwverhoudingen en de verschillende kanten van een #metoo-tje.
Tentoonstelling
Tussen de theatervoorstellingen door was de tentoonstelling Theatraal vrij te bezichtigen. Eén van de jonge makers omschrijft haar werk als ‘Een kleurrijk en klunzig tafereel van gruwelijke schoonheid’.  En zo zijn er nog meer ontroerende, spannende, en intrigerende kunstvormen in Theatraal: opstellingen, filmpjes, tekeningen, schilderijen. Kom kijken!
Theatraal is nog t/m 4 augustus te zien bij Frame de galerie in Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104 in Amersfoort. Openingstijden: vrijdag t/m zondag, van 13 tot 17 uur.
Bij de opening las de wethouder een gedicht voor van Herman De Coninck:
“Je kunt in de wei uit een melkweg van wit één takje fluitekruid plukken om thuis in een vaasje te zetten en van dat takje één twijgje afbreken en daarvan één steeltje en daarvan één bloempje en van dat bloempje één pointe van het godganse pointillisme. Nee, dat kun je niet.”
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie