Zangeres Eline de Boer in actie.
Zangeres Eline de Boer in actie. Midnight Blue

Jazz en Poetry in bibliotheek Eemland

25 mei 2019 om 11:17 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT Dichters en musici ontmoeten elkaar in het Eemhuis op zondagmiddag 26 mei. In de bieb wordt gemusiceerd én poëzie voorgedragen. De tijden van 'Jazz & Poetry' herleven. Het evenement sluit aan bij het Amersfoortse jazzfestival, dat weekend.

Tot de medewerkers van deze nu al geruchtmakende middag behoren stadsdichter Jacques de Waart, dichter/drummer Arjen van der Linden, gitarist Hans Knapp, zangeres Eline de Boer en de vorige stadsdichters Cees van Weerd en Nynke Geertsma. De leiding zal ongemerkt in handen zijn van dichter/bassist Jeroen de Valk.

Robin Tan zorgt voor een bijzonder intermezzo met 'De hemel huilde boven Seattle', geschreven bij de dood van Kurt Cobain. Zijn dramatische gedicht wordt passend omlijst met verjazzde songs uit het Nirvana-repertoire. Gitarist Erno Eskens laat daarbij zijn instrument jubelen en janken. De Valk, biograaf van Chet Baker, schreef juist ingetogen sonnetten over deze trompetheld.

Bezoekers kunnen zodoende zowel grimmige als lieflijke poëzie verwachten en zowel schurende als soepel-swingende klanken. Want dat hoort zo bij jazz & poetry zoals werd beoefend in de kelders van San Francisco in de jaren '50. Om alvast Allen Ginsberg te citeren: ,,Follow your inner moonlight; don't hide the madness."

Bibliotheek Eemland (espressobar), Eemplein, Amersfoort, zondag 26 mei, 14.00 - 16.00 uur.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie