De finale om het kampioenschap mannen onder 20 tweede divisie basketbal was een nagelbijter Jonas Photography

Crackerjacks komt net te kort bij nagelbijter om kampioenschap

19 mei 2019 om 13:16 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdagavond speelden de mannen onder 20 van de Amersfoortse basketbalvereniging Crackerjacks de finale om het Nederlandse kampioenschap in de tweede divisie tegen Almonte uit Eindhoven. Als favoriet voor de titel waren de verwachtingen hooggespannen. Vooral in het eerste kwart van de finale speelde de spanning parten bij Crackerjacks. Pas in de 3e minuut komen ze tot scoren. Ondanks een stevige verdediging van Crackerjacks gaan de ballen er bij Almonte in. Terwijl die van Crackerjacks, na een paar rondjes in de ring, er weer uitvliegen. In de 6e minuut van het tweede kwart verschijnt er een 30-28 op het scorebord en is Crackerjacks ‘back in the game’. Helaas houden ze de voorsprong niet vast. We gaan de tweede helft in met een stand van 30-38 in het voordeel van Almonte.

Halverwege het derde kwart bereikt Crackerjacks het dieptepunt van de wedstrijd met een achterstand van 16 punten: 34-48. Maar Crackerjacks geeft zich niet gewonnen. In het laatste kwart kruipen ze dichter naar Almonte. In de zevende minuut laat het scorebord een stand van 56-57 zien. De tribune kolkt. Vrije worpen brengen de stand op 58-59. Na een time-out van Crackerjacks, maakt een persoonlijke fout bij Crackerjacks in de negende minuut een eind aan de hoop. De vrije worp van Almonte is raak en zo wordt de eindstand van 58-60 bereikt.

Trainer/coach Miro Kaposi is teleurgesteld over de uitkomst van de wedstrijd, maar is tevreden: “De wedstrijdstatistieken laten resultaten zien die onder het gemiddelde liggen van het team. De spanning speelde hen parten. Ik kan de jongens nergens op aanspreken. Ze hebben keihard gewerkt. Als team zijn we de wedstrijd begonnen, als team zijn we geëindigd. En het publiek was geweldig. Almonte uit Eindhoven was deze keer scherper en ging met de beker naar huis.”