Toko Qian Fu heeft naast verse producten ook een snelle hap.
Toko Qian Fu heeft naast verse producten ook een snelle hap. De Stad Amersfoort

Toko biedt breed assortiment

22 mei 2019 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Smulpapen en professionele koks uit Amersfoort en omstreken weten het allang: wie iets bijzonders op tafel wil zetten, kan niet om de grootste toko van Amersfoort heen: Toko Qian Fu. Deze winkel onderscheidt zich niet alleen door de ruime opzet, waardoor deze ook voor mensen in een rolstoel toegankelijk is, maar vooral ook door het enorme aanbod dat uit alle vier de werelddelen komt.

De winkel wordt geleid door Bihua Hu en haar collega George Pisano. Hu is tevens eigenaresse van Chinees Restaurant The Far East aan de Kamp. Pisano kwam daar vaak eten. ,,Het klikte tussen ons, en van het één kwam het ander. Ik droomde er altijd al van een toko te hebben. Als ondernemer had ik de nodige ervaring, en met de culinaire expertise van Bihua voelde het als een logische stap samen te gaan werken en deze toko te beginnen acht jaar geleden."

EXOTISCH Inmiddels is Qian Fu, hetgeen 'vreugde' betekent, een begrip. ,,Er komt hier van alles langs. Bijvoorbeeld mensen die op vakantie in Azië zijn geweest en de gerechten die ze daar hebben gegeten zelf willen maken." Die ingrediënten zijn ruim voorradig, maar Hu adviseert ook in de bereiding. ,,Haar kennis is enorm. Na 18.00 uur werkt ze in haar restaurant. Als ik dan nog een vraag heb namens een klant in de winkel bel ik haar soms op. Weet ze de prijs, én waar het ligt uit haar hoofd", aldus de ondernemer. Daarnaast komen er mensen met een Afrikaanse, Indiaase, Surinaamse, Viëtnamese of Koreaanse achtergrond. ,,Koreaans eten is heel erg in, dat merken we aan alles!" Trots laten beiden de schappen met de meest exotische producten zien. ,,Dit is een Yam", zegt Hu lachend, terwijl zij naar een lange dunne aardappel wijst. Behalve een versafdeling, met vissoorten zoals tilapia, kreeft, inktvis en makreel, is er ook genoeg in de diepvries te ontdekken. Darmen bijvoorbeeld, of misschien wat bekender, loempia's, dim sums en ba pao's. Dan zijn er nog de meterslange schappen met houdbare producten, waarbij vooral de vele soorten sambal opvallen.

Ook professionele koks weten de winkel aan de Leusderweg 1-5 te vinden. ,,Het meeste hebben we wel op voorraad en anders kunnen wij veel groenten en vruchten bestellen met een week levertijd. Dinsdag besteld, volgende week dinsdag in huis."

NON FOOD Terwijl Pisano een klant een kopje koffie geeft vertelt Hu over het assortiment 'non food'. ,,We hebben stoompannen, vijzels, keukengereedschap en kookboeken. En, uniek in Amersfoort, een grote collectie Japans servies." Dan zijn er nog artikelen die je niet zo snel zou verwachten in een toko zoals verzorgende producten voor kroeshaar, maar ook sfeervolle ledlampen en CD's. Volgens de ondernemers zijn er regelmatig aanbiedingen of acties. Ook aan de snelle hap is gedacht: sinds kort staat er een vitrine op de toonbank met krakend verse loempia's en andere lekkernijen.

a        [Toko Qian Fu - Leusderweg 1-5 -3811 NK Amersfoort - 033 - 4620622, www.tokoqianfu.nl, info@tokoqianfu.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie