Han en Ingrid Everts
Han en Ingrid Everts Yourepic

restaurant de Aubergerie bestaat 10 jaar!

3 mei 2019 om 14:34 Nieuws Deel je nieuws

10 jaar Aubergerie is een verhaal van pieken en dalen, een verhaal van piepjonge restaurateurs die vol moed het diepe in sprongen en hun droom van een eigen restaurant wisten te verwezenlijken. Een verhaal over keihard werken, over crisis en levensgeluk, maar vooral een verhaal van jonge ondernemers die hun dromen keihard najagen.

13 jaar was Han toen hij voor het eerst voetstappen zette in een professionele keuken. Het virus van die spanning, de chemie van het kookproces en het kunnen uiten van zijn creativiteit zou nooit meer weggaan. Zoals elke goed chef had ook Han een paar leermeesters die hem op het goede pad zetten. Han: “aan Wulf Engel heb ik nog warme herinneringen. Voor velen is het misschien een onbekende in de gastronomie maar hij stuurde me de goed e richting op met mijn carrière. Datzelfde kan ik ook zeggen van John Sistermans, ook al zo’n Grand Chef waarna Walther Blooijer de laatste plooitjes bij mij wist glad te strijken.” Deze verschillende type chefs vormen nu de basis van het succes van de Aubergerie. Enkele jaren werkte hij voor diverse bazen, maar de droom van een eigen zaak werd op 5 Mei 2009 nu echt werkelijkheid. Ingrid zette haar baan als apothekersassistente in de kast en volgde Han in zijn droom. Zijn droom was nu opeens hun droom en Ingrid moest aan de bak. Ervaring had ze niet en ze moest zich alles eigen maken. Op deze manier, niet gehinderd door enige aangeleerde kennis, wist Ingrid haar eigen signatuur te geven aan de gastvrijheid in de Aubergerie die geroemd wordt door de vaste schare gasten. Een jaar na de opening was het even billen knijpen, de crisis hakte erin, maar ook dat wisten ze samen te overwinnen en volgden er gelukkig nog vele hoogtepunten.

Juni 2012: het partnerschap met Stichting Vis&Seizoen.

November 2012: de eerste vermelding in de Lekker Eetgids en de Gids Gault&Millau.

Februari 2013: het lidmaatschap en toetreding tot Les Amis Saisonnier.

Oktober 2014: meegewerkt met 12 andere jonge chefs aan het boek Knofaardappel&Aardlook.

Mei 2015: winnaar van Proef amersfoort Publieksprijs en inauguratie bij de Eurotoques.

November 2015: onderscheiden door Michelin met de aanprekende Bib Gourmand.

September 2016: winnaar van het Beste Ganzegerecht van Nederland.

Mei 2019: Na twee stabiele jaren bestaat de Aubergerie nu 10 jaar en zijn we volop aan het plannen voor de restyling van het restaurant. 

Han en Ingrid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie