Eigenaar Wijnand Rutgers is altijd op zoek naar meer boeken.
Eigenaar Wijnand Rutgers is altijd op zoek naar meer boeken.

Boekenwurmen en ezelsoren

8 mei 2019 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Boekenwurmen kunnen hun hart ophalen in 't Ezelsoor. En dat al sinds 1982. Eigenaar Wijnand Rutgers heeft in die jaren een indrukwekkende collectie opgebouwd. ,,De meeste boeken die ik verkoop zijn van deze en de vorige eeuw. Ik zou 't Ezelsoor een modern antiquariaat willen noemen, hoewel ik ook wel een paar van dit soort boeken uit 1700 of 1800 heb staan", aldus Rutgers terwijl hij door een antiek boek bladert.

In 't Ezelsoor is altijd wel een boekliefhebber aan het snuffelen. ,,Er is nog steeds behoefte aan een fysieke boekwinkel. Ik heb nooit wat gemerkt van de opkomst van e-Readers." Er is voor elk wat wils.

,,Hardlopers zijn boeken over kunst, geschiedenis, Amersfoort en omgeving, natuur maar ook kinderboeken en strips. Mijn collega's en ik hebben een brede belangstelling. We verkopen wat we zelf ook leuk vinden!" Dat zijn niet alleen boeken, maar ook bordspellen en een uitgebreide collectie CD's met klassieke muziek. Rutgers is blij met zijn locatie Achter de Arnhemse Poortwal. De plek is een beetje verscholen, dus het antiquariaat moet het hebben van echte liefhebbers en vaste klanten. ,,Een van de leukste dingen van het runnen van deze winkel is de waardering die je krijgt van klanten. We hebben hier woordenboeken in de meest uiteenlopende talen. Komt er laatst een klant die nét op zoek was naar het woordenboek 'Swahili'. Dat heb ik dan gewoon staan. Fantastisch vind ik dat."

WEBSHOP Dat het antiquariaat meegaat met z'n tijd bewijst 'boekwinkeltjes.nl': een overkoepelende site waar Rutgers online winkelruimte huurt. Op de verdieping boven de zaak is een ruimte waar hij samen met een collega zijn webshop runt. ,,Ik heb daar ruim zevenduizend boeken op staan, die thuisbezorgd of afgehaald kunnen worden. Het gaat om titels die niet in de winkel staan, dus deze digitale winkel voegt echt iets toe aan het aanbod van 't Ezelsoor en is zeker een bezoekje waard." Ook helemaal van deze tijd: de facebookpagina van 't Ezelsoor. ,,Mijn gewaardeerde collega Nico plaatst bijna dagelijks nieuwtjes, vaak met een knipoog. Wie ons volgt is dus altijd op de hoogte!"

OPROEP 't Ezelsoor komt op verschillende manieren aan zijn winkelvoorraad. ,,Ik kom regelmatig bij mensen thuis. Er zijn verschillende redenen waarom mensen van hun boeken af willen. Hun interesse verandert. Ze gaan verhuizen of overlijden. Of soms heeft men gewoon te veel boeken op de plank staan."

Ook is een aantal boekrecensenten een welkome bron: ,,Zo kom ik aan relatief nieuwe boeken. Mijn winkel staat of valt met inkoop van hoge kwaliteit." Toch is de ondernemer altijd op zoek naar meer. ,,Ik wil bij deze een oproep doen: wie thuis nog boeken heeft liggen die interessant kunnen zijn voor 't Ezelsoor, dan houd ik me van harte aanbevolen."

a        [Antiquariaat 't Ezelsoor, Achter de Arnhemse Poortwal 21, 3811LX, info@ezelsoor.com, 033- 4621250, www.ezelsoor.com, www.facebook.com/Ezelsoor-Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie