Afbeelding
Caspar van Wittel

Film De Toorts in De Lieve Vrouw

30 april 2019 om 13:34 Uit-cultuur/nieuws

LIEVE VROUW In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met onder anderen Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. De film de Toorts draait in samenwerking met Kunsthal Kade en Museum Flehite. De tentoonstelling duurt tot 5 mei, dus de laatste kans om deze week deze documentaire te combineren met een bezoek aan de exposities.

Caspar van Wittel werd omstreeks 1652 geboren in Amersfoort. Hij vertrok op jonge leeftijd naar Italië en is daar beroemd geworden onder de naam Gaspare Vanvitelli. Zijn prachtige stadsgezichten brengen tegenwoordig miljoenen op en hangen in vooraanstaande musea als het Prado in Madrid, de Hermitage in St. Petersburg en het Capitolina in Rome.

Alle reden om de prachtige documentaire 'De Toorts: La Vita Bella di Caspar van Wittel' te bekijken en deze bijzondere Amersfoortse schilder eindelijk de eer te geven die hem toekomt. Een fascinerende film van Jan Snoerwang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie