Alex en Jentine Halsema hebben sinds 7 april hun langgekoesterde droom waargemaakt met Tutti Gelati.
Alex en Jentine Halsema hebben sinds 7 april hun langgekoesterde droom waargemaakt met Tutti Gelati. L van Elten

Italiaanse beleving Eemplein

1 mei 2019 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT IJsliefhebbers opgelet: wie na het shoppen of een bezoek aan de bioscoop van een ijsje wil genieten, kan sinds kort ook terecht aan het Eemplein. Alex en Jentine Halsema hebben sinds 7 april hun langgekoesterde droom waargemaakt met het openen van 'Tutti Gelati': '

,,We hebben het roer omgegooid. Ik heb namelijk jarenlang als interimmanager gewerkt", aldus Alex. ,,Leuk werk, maar in mijn achterhoofd heb ik altijd met het idee rondgelopen een ijssalon te beginnen." ,,Dat komt omdat we al heel lang gek zijn op Italië. Niet alleen op het landschap en de architectuur, maar ook van het eten en drinken en vooral de levenshouding van de Italianen hebben we tijdens vakanties enorm genoten", valt Jentine, oud onderwijzeres, hem bij. ,,Dat, en het feit dat Alex als kind vaak zijn ouders meehielp in het horecagedeelte van een camping maakte de beslissing makkelijk. Dit pand aan het Eemplein 79 kwam vrij. Het was nu of nooit!"

HUISKAMER De zaak is grondig gerestyled, getuige de natuurstenen wanden en de glanzende nieuwe vloer. ,,We wilden een huiskamer creëren waar iedereen zich thuis kan voelen, en klanten bovendien ook met minder mooi weer een ijsje kunnen eten." De moderne ijssalon, pal naast het KAdE-Museum, heeft bovenin de zaak een ruimte met tafeltjes en een groot televisiescherm zodat volwassenen én kinderen niet alleen kunnen genieten van hun ijsje maar ook van een leuk aanbod op het televisiescherm. ,,In Italië zie je vaak dat een ijszaak een beetje steriel en wit is. Met een TL-balk aan het plafond. Dat wilden wij anders, het moet een beleving zijn." Dat is goed te zien, de ijssalon is in sfeervolle donkere tinten uitgevoerd en er klinkt een zacht muziekje uit de luidsprekers. ,,Allemaal zelf verzonnen", glundert Halsema. ,,Dolce far niente kortom!"

VERS VAN MONTE PELMO Het belangrijkste element is natuurlijk het ijs zelf. ,,We hebben uitgebreid onderzocht wat de beste optie is voor het ijs. Zelf maken gaat in de toekomst wellicht gebeuren, maar voor nu hebben we een bijzondere Amsterdamse leverancier gevonden: Monte Pelmo." Deze van oorsprong Italiaanse familie is veertig jaar geleden begonnen in de Jordaan en maakt elke dag ijs van alleen maar verse ingrediënten. ,,Dit wordt dagelijks geleverd, dus we kunnen snel reageren op drukke dagen als er extra veel vraag is." Binnenkort kunnen klanten uit nog meer smaken kiezen. ,,Dan komt er een hele gave nieuwe ijsvitrine, die is uitgevoerd in donkere tinten, wat weer mooi past in de sfeer van de rest van de ijssalon."

LEZERSACTIE Voor kinderen is er gratis limonade. Maar er is meer: vanaf het verschijnen van deze krant t/m 26 april kunnen klanten bij het laten zien van een foto van dit artikel een tweede bolletje ijs gratis krijgen! Tutti Gelati is zeven dagen per week geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur, zolang het seizoen duurt.

i [Tutti Gelati, Eemplein 79, 3812 EA Amersfoort, www.tuttigelati.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie