De liveblog is vanaf vrijdagavond 26 april om 21.00 uur te bekijken.
De liveblog is vanaf vrijdagavond 26 april om 21.00 uur te bekijken. ANP Robin Utrecht

Stad Amersfoort pakt uit met Koningsdag

25 april 2019 om 08:00 koningsdag

AMERSFOORT De stad maakt zich op voor een bijzondere gebeurtenis. Het duurt niet lang meer nu; op zaterdag 27 april schuifelt de koninklijke familie langs de Mariënhof en de Koppelpoort, op weg naar het Eemplein. Amersfoort en de regiogemeenten vieren Koningsdag op een grootse manier. Reden genoeg voor de redactie van BDUmedia om die dag online extra groot uit te pakken met meerdere liveblogs.

BDUmedia is in deze regio's uitgever van diverse kranten. Uiteraard heeft de aanloop naar Koningsdag zich vooral geconcentreerd op De StadAmersfoort.nl. Zowel in de krant als online. Maar komende zaterdag schaakt het online-team op meerdere borden tegelijk. Er zijn ook liveblogs op BaarnscheCourant.nl, SoesterCourant.nl, StadNijkerk.nl, DeWoudenberger.nl, LeusderKrant.nl en BarneveldseKrant.nl.

,,Uiteraard zijn er op onze website en in onze papieren krant al maanden verhalen over Koningsdag te lezen'', zegt Boy Imminck als projectleider Koningsdag 2019 bij BDUmedia. ,,Het moment waar we naartoe werken komt nu heel snel dichterbij.'' Een team van veertien personen werkt dag en nacht aan een liveblog op de website van de krant. ,,Uiteraard brengen we het bezoek van de koninklijke familie (tussen 11.00 en 13.00 uur, red.) in beeld. Maar we zetten ook in op beelden en verhalen die je niet zo snel bij de NOS op televisie ziet. We gaan voor het lokale aspect'', vertelt Imminck.

PRIJZEN In de liveblog komt niet alleen nieuws voorbij. Zo heeft de redactie een speciale Koningsdagquiz samengesteld. ,,Daarin zitten algemene vragen, maar ook vragen over bijvoorbeeld de lokale oranjevereniging. We dagen onze lezers uit om alle vragen goed te beantwoorden.'' Ook zorgt de redactie voor een fotowedstrijd waarmee prijzen te winnen zijn. ,,Via onze website kunnen Koningsdagfoto's worden geüpload. De beste foto's belonen we met een waardebon van Josy's Ice Cream Bar. De allermooiste plaat belonen we met een ballonvaart.''

Het Koningsdagnieuws is al ruim voor de start van Koningsdag te volgen op destadamersfoort.nl. De liveblog is vanaf vrijdagavond 26 april om 21.00 uur te bekijken.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie