Timo de Klerck in actie.
Timo de Klerck in actie. Danielle-Vink

Bewegen met een beperking bij av Triathlon

29 april 2019 om 07:00 Sport

AMERSFOORT Sinds een jaar biedt sportvereniging AV Triathlon RaceRunning aan als onderdeel van de jeugdatletiek. Op die manier kunnen kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking zich met een soort driewielfiets voortbewegen door te lopen of te rennen.

,,We boffen enorm met de trainers. Hun enthousiasme is aanstekelijk. Ik gun het andere kinderen en hun ouders om deze sportieve activiteit als hobby te ontdekken!" Iedere maandag nemen Timo de Klerck en Lonneke van den Berg (beiden vijftien jaar) sinds voorjaar 2018 met plezier deel aan de training. Tijdens de training van dit paralympische atletiekonderdeel wordt gewerkt aan conditie, snelheid, kracht en behendigheid.

SPREEKBEURT Christy van der Heide, de moeder van Timo, vertelt: ,,Hij praat er altijd enthousiast over. Hij heeft op school zelfs een spreekbeurt gehouden over zíjn sport. Dat is mede te danken aan de inzet van de enthousiaste trainers van AV Triathlon. Ze zoeken actief naar trainingsmogelijkheden binnen een groep waar grote verschillen zichtbaar zijn."

CONTACTEN RaceRunning is een uitgelezen sport waarin mensen met verschillende fysieke beperkingen toch actief kunnen sporten. Van de atletiekbaan tot het park. Het is een sport die goed is voor je conditie en je sociale contacten.

,,Lonneke heeft nog nooit een training overgeslagen", volgens haar moeder Wendy van den Berg. ,,Ook als ze zich niet helemaal lekker voelt of het is ijskoud of het regent, wil ze gaan. Normaal gesproken is ze voor langere afstanden aangewezen op een rolstoel, nu kan ze zich met de racerunner verplaatsen."

VAN ACHT TOT ACHTTIEN JAAR Timo en Lonneke trainen met nog vier anderen. Er is beslist nog ruimte voor meer enthousiaste deelnemers. Dankzij de betrokkenheid van de trainers past de training bij het jongste lid van acht jaar, maar is het ook een uitdaging voor het oudste lid van achttien jaar. Wie weet voor jou? Dan doe je samen met de atleten van het RaceRunner-team van AV Triathlon wellicht mee aan de Nieuwlandse Wallenloop op 22 juni in Amersfoort.

Wie interesse heeft in een proefles of nog vragen heeft kan een bericht sturen naar racerunning@avtriathlon.nl of kijk voor meer informatie op www.avtriathlon.nl/racerunning of https://www.facebook.com/groups/RaceRunningAmersfoort.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie