Afbeelding
Keistadnieuws

Koningspaar bij concert in Flint

15 april 2019 om 19:48 koningsdag Koningsdag 2019 in Amersfoort

AMERSFOORT Het jaarlijkse Koningsdagconcert, dat op 27 april wordt uitgezonden op televisie, is maandagavond in Flint in Amersfoort. Het concert wordt bezocht door onder anderen koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix.

Bij het concert staat dit jaar de stem centraal. Onder het motto 'Alle Stemmen Gelden' zingen koren over levensgebeurtenissen als geboorte, dood, liefde en verlangen. Cappella Amsterdam, ZO! Gospel Choir, de meisjes van het Nationaal Kinderkoor en verschillende koren uit de regio treden op. Daarnaast zingen Henk Neven, Robert Holl, Gershwin Bonevacia, Claron McFadden, Nora Fischer, Paul de Munnik en de Syrische zussen Jawa en Shaza Manla. De dirigenten zijn Wilma ten Wolde en Daniel Reuss. 

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door koningin Beatrix en prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke familie Koningsdag mee viert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen.

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op zaterdagavond 27 april op NPO 2.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie