Marwan Kampioen, Rico 2e plaats, Youssef 3e plaats
Marwan Kampioen, Rico 2e plaats, Youssef 3e plaats Brenda Lima

Marwan El Aissati Europees kampioen

13 april 2019 om 09:42 Sport/sport Deel je nieuws

Op zondag 7 april 2019 namen ruim 600 jeugd kickboksers uit Europa deel aan Europese Youth Fighting Leaque Kampioenschappen K1 (Kickboksen) in Sporthallen-Zuid te Amsterdam. Het Fight Team TMS van Theo Meijer Sport debuteerde met maar liefst 6 vechters op de 3e editie van dit grootse Jeugd Kickboks toernooi, Deelnemers strijden binnen de eigen leeftijdscategorie en gewichtsklasse in toernooivorm om de kampioensbelt met bijbehorende titel. Met een heel goed optreden lieten onze 3 debutanten zien dat ze sprongen vooruit zijn gegaan op kickboks gebied. Gezien het formaat en niveau van dit grote toernooi is het dan ook geen rare dat zij in de 1e ronde zijn uitgeschakeld: Railey Lima (11 jaar), vocht een goede strijd, durfde aan te vallen en goed te counteren, maar kwam net iets te kort tegen een meer ervaren tegenstander Reda El Ajjouri (15 jaar) kwam goed uit de startblokken met felle low-kicks maar werd halverwege de 1e ronde toch overklast en raakte daardoor uit de strijd. Adil Boumaaza (14 jaar) liet duidelijk merken dat hij talentvol is en over een sterke strijdlust en doorzettingsvermogen beschikt. Het was een ware strijd met uitdelen en incasseren maar helaas ging de partij nog maar nipt verloren. Natuurlijk zijn we trots op ze, het vraagt moed en lef om de ring in te stappen en jezelf met anderen te meten, vooral op zo'n groot toernooi van dit niveau. Nog trotser zijn we op onze 3 (top)talenten die zich alle 3 fantastisch richting de belt en titel hebben geknokt: Youssef El Aissati (16 jaar) 3e plaats was in zn 1e partij mis-gematched tegen een 13 kg zwaardere tegenstander, die verkeerd was ingedeeld. Ondanks dit grote verschil wist Youssef zijn tegenstander een aantal keren goed te raken en in zijn achteruit te zetten en kwam daarom op voorsprong in punten. Na ronde 1 werd de partij vanwege de mismatch dan ook terecht gestopt met de winst in ons voordeel. De 2e ronde van deze poule kreeg Youssef een walk-over en stond daardoor direct in de halve finale. Deze halve finale stond Youssef zo goed te knokken met het wegdraaien, in en uitstappen, goede combo's en zo steeds zijn punten scoorde. Tegen de regels in kreeg Youssef tot 2 keer toe een klap op zijn gezicht. De eerste klap mocht hij onvoldoende van herstellen en bij de 2e klap moest hij van de scheids doorvechten. Normaal gesproken wordt eerst een openbare waarschuwing gegeven en bij de 2e keer een punt aftrek gegeven of volgt diskwalificatie. Echter bleef het bij 1 waarschuwing, omdat Youssef bij de 2e klap in het gezicht niet mocht stoppen en door moest vechten van de scheids. Hoe belachelijk dit ook is. Toch bleven we Youssef goed motiveren en hij knokte daardoor ook goed door. Het was duidelijk dat na 3 rondes de stand op 3-0 of misschien een 2-1 was in Youssef zijn voordeel, maar in beide gevallen betekende dat winst dus dan ook een finale plaats. Deze halve finale was Youssef duidelijk de betere vechter die meer scoorde, maar de winst dus ook de finale werd hem helaas onterecht ontnomen. Ondanks onze bezwaar moesten wij een onterechte uitslag incasseren en Youssef behaalde daarmee een gedeelde aslnog een knappe 3e plaats. Rico de Groot (15 jaar) 2e plaats Een ijzersterke 11 mans-poule in de -50kg klasse, met de kampioen van vorig jaar erin, wat inhoud dat je 4 partijen moet winnen voor de titel. Rico begon spectaculair aan zijn openingspartij door binnen 3 seconden zijn tegenstander neer te halen met een vliegende trap op diens borst. De partij werd hervat maar na ronde 1 alweer gestopt met Rico als winnaar. De 2e partij zag zijn opponent er veel te zwaar uit voor deze poule. Als snel bleek Rico kickboksend een paar maatjes te groot en bracht deze winstpartij Rico naar de halve finale, waarin hij het moest opnemen tegen de kampioen van vorig jaar. Een technisch snelle en sterke vechter, maar die aan het eind van ronde 1 eigenlijk al uitgeteld had moeten worden op een technisch knock-out, vanwege een harde knie op z'n lever gevolgd door stootcombi's van Rico. Helaas geeft de scheids hem gewoon 18 seconden hersteltijd ipv een technisch knock-out ná 10 seconden. Hierdoor volgden er nog 2 stevige rondes met een terechte winst voor Rico, die dus was geplaatst voor de finale. Met amper 5 minuten rust na de halve finale moest de finale geknokt worden. Vermoeienis en pijntje spelen part maar Rico knokt voor wat hij waard is actief door tot halverwege ronde 2. Zijn tegenstander heeft 46 partijen meer ervaring dan Rico en weet hier slim gebruik van te maken, waardoor hij net iets meer punten scoorde en dus ook terecht de finale won. Rico was zó dicht bij de belt en zo dicht bij díe titel, maar hij moe(s)t genoegen nemen met de 2e plaats. Ook al is dat een fantastisch resultaat om trots op te zijn, een verloren finale doet gewoon zeer. Al met al voor Rico een welverdiende 2e plaats, als zilver met een gouden randje. Marwan El Aissati (12 jaar) Europees KAMPIOEN YFL Marwan El Aissati stond in de klasse- 60kg in een 6 mans-toernooi. Dit betekende 3 partijen winnen om de titel en kampioensbelt meer naar huis te kunnen nemen. Gefocust en gebrand betreed Marwan, 4 uur later dan gepland, de ring voor z'n openingswedstrijd. Marwan begon fel en gretig aan z'n 1e partij en overrompelde zijn tegenstander daar goed mee. Goed geplaatste stoten afgewisseld met snelle harde trappen zorgen ervoor dat Marwan duidelijk bovenliggende partij is ondanks hij op sommige momenten nogal wat tegenstand kreeg. Echter Marwan luisterde vrij goed naar de coaching vanuit de hoek dus had hij het juiste antwoord op die tegenstand. Door iets meer gas te geven en vooral zijn trappen en stoten prima te combineren won Marwan alsnog met volle overtuiging elke ronde. Met 1 winstpartij heeft hij zich geplaatst voor de halve finale. Deze halve finale was voor Marwan minder zwaar dan zijn vorige partij en ging de wedstrijd hem wat makkelijker af dan zijn de 1e partij. Hij overklaste zijn tegenstander met goede lowkicks en bokscombinaties, waar zijn tegenstander veel moeite mee had. Elke ronde voerde Marwan de druk op en bleef goed combineren. Het was duidelijk dat hij zich terecht voor de finale had geplaatst en de titel inzicht was. De finale winnen was natuurlijk het toetje op een goed bevochten toernooi waardoor Marwan dubbel zo gebrand en gemotiveerd was voor deze partij. Tactisch te werk gaan, dat is precies wat Marwan ronde voor ronde deed, stoten en trappen goed inleiden, hard en vlug combineren, goed in- en uistappen, hoog/laag variëren al deze ingrediënten kwamen in deze finale aan bod. De lichaamsstoten in combinatie met zijn taekwondo beentechnieken kwamen hier heel goed van pas. Hierdoor werden ook alle 3 de rondes van deze finalepartij met overtuiging gewonnen door Marwan en won daarmeee dus die fel begeerde titel en Europese Kampioensbelt van de Youth Fighting Leaque 2019. Trainers Hamim Saygin, Leroy Steenbeek en Reza de Groot zijn natuurlijk enorm trots op deze fantastische resultaten en danken de meegereisde sparringpartners en supporters om ons Fight Team TMS te komen aanmoedigen. Het was een hele lange vermoeiende dag, maar wel een dag voor in de boeken, wat een geweldige beleving was dit. Op naar de volgende, osu Reza.