Afbeelding
Jakop Ahlbom Company

Jakop Ahlbom in Flint

10 april 2019 om 09:50 Uit-cultuur/nieuws

Flint In danslokaal Le Bal komen mensen samen, op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. Ze komen en gaan. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en transformeert zich steeds naar de nieuwe tijd. 'Le Bal' omspant een periode van honderd jaar: de voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties en wervelt zich door de jaren en decennia, tot aan het hier en nu. Alamo Race Track reist mee en speelt de wereldhits van de afgelopen honderd jaar.

Jakop Ahlbom laat zich inspireren door Ettore Scola's film 'Le Bal' uit 1983. De theatermaker zet zijn herkenbare mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe we de afgelopen honderd jaar (samen)leefden, hoe we door de eeuwen heen altijd op zoek zijn naar liefde en geborgenheid en hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.

'Jakop Ahlbom' is op 13 april te zien in Flint. Kaarten bestellen kan via www.flint.nl of telefonisch via de kassa op telefoonnummer 033-4229229.

Floor Visser
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie