Te Velde: ,, In drie stappen leer ik je weer te genieten van het werk en het leven.
Te Velde: ,, In drie stappen leer ik je weer te genieten van het werk en het leven." Anton te Velde Coaching

'Loopbaan-APK' voor 45-plus

17 april 2019 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Te Velde Coaching biedt loopbaanbegeleiding aan voor medewerkers van bedrijven en particulieren. De activiteiten zijn toegesneden op werkenden die op een kruispunt staan in zijn of haar loopbaan en tevens willen weten waar hun passie, talenten en drijfveren liggen. Kortom, het doel is om te bewegen richting een leuke, passende functie en werkomgeving. „Samen met de werkenden brengen we in kaart hoe zijn of haar verdere werkzame leven eruit zou kunnen zien", aldus Anton te Velde.

Arjan Klaver

,,Iedere werkende die minimaal twaalf uur arbeid verricht of 45 jaar of ouder is, kan een gratis 'loopbaan-APK' krijgen bestaande uit vijf gesprekken van een loopbaanadviseur", vervolgt Te Velde die een jaar geleden startte met Te Velde Coaching. Zijn expertise voorziet duidelijk in de behoefte voor werkenden die nadenken over hoe zijn of haar werk in de toekomst eruit moet zien. Een loopbaanadviseur helpt hen daarbij. ,,De arbeidsmarkt verandert op dit moment razendsnel en het is fijn om op tijd te anticiperen als er een verandering in beroep of functie aan zit te komen. Maar ook voor mensen die tevreden zijn met hun huidige baan is het goed om eens te kijken of ze nog op het juiste spoor zitten. Ook bedrijven kunnen loopbaanbegeleiding inzetten om de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers te stimuleren. In het loopbaantraject krijg je een antwoord op vier vragen: Wie ben je, wat wil je, waar wil je naartoe en hoe kom je daar? Een uitgelezen mogelijkheid voor werkenden die willen weten waar hun passie, talenten en drijfveren liggen. Zodra deze in kaart zijn gebracht, ontwikkelen wij samen een actieplan met doelen en hoe deze te bereiken. We begeleiden je tijdens het hele proces. En natuurlijk geldt het ook wanneer je een volgende carrièrestap overweegt."

Soms kan het zijn dat je nog niet toe bent aan een loopbaan-APK of dat je zelfs ziek bent geworden van je werk. Eén op de zeven werkende Nederlanders heeft last van burn-out gerelateerde klachten en daarmee is chronische stress beroepsziekte nummer één. Te Velde Coaching begeleidt mensen met deze klachten. ,,In drie stappen leer ik je weer te genieten van het werk en het leven. Mensen denken in zintuigen: zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Wanneer onze gedachten ons niet helpen, is het handig dat we hier iets aan kunnen veranderen. Daardoor leer je weer oplossingsgericht denken, kom je uit de slachtofferrol en ga je actief aan de gang met je energievreters en -gevers. De stap naar een psycholoog is soms een grote stap. Een coach kan je prima begeleiden om weer echt te gaan genieten van het leven. Gelukkig zijn is een keuze. Werken aan jezelf is nog nooit zo leuk geweest. Of het nu loopbaancoaching betreft of het verhelpen van een burn-out, een goed gesprek begint altijd met een heerlijke barista koffie te midden van een inspirerende groene omgeving op een prachtige locatie."

a        [Te Velde Coaching, Zandkamp 287, 3828 GT Hoogland, 06-15025367, www.teveldecoaching.nl, anton@teveldecoaching.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie