Afbeelding
Obstaclerun Amersfoort

Tweede editie Obstaclerun op tweede paasdag

9 april 2019 om 07:30 lokaal

AMERSFOORT Na een succesvolle eerste editie wordt op maandag 22 april, op tweede paasdag, opnieuw de Obstaclerun Amersfoort gehouden. ,,Aan de inschrijvingen kunnen we zien dat velen zich tegelijk inschrijven: vrienden, ouders met kinderen", zegt organisator Mik Borsten.

De gedreven hardloper en Amersfoortse sportpromotor is ook de drijvende kracht achter evenementen als de Marathon Amersfoort (zondag 16 juni, red.) en de jaarlijkse Kerstmannenloop. ,,Het idee was niet van mij hoor! Wethouder Hans Buijtelaar en zijn partijgenoot Kees Kraanen benaderden mij vorig jaar of ik een oorspronkelijk afgeblazen idee snel in werking kon zetten. 'Doen we', riep ik meteen."

SUCCES Mik Borsten vormde een team met Floor Visser, bekend van onder meer Rabobank Amersfoort Jazz en de ijsbaan op het Eemplein en ook Jaap Hengeveld, pr-man van de Marathon Amersfoort en Xander Timmerman van XL Adventure & Events haakten aan. Met bijna achthonderd deelnemers was de eerste editie een succes. ,,We zagen mensen een café induiken om een bak koffie te halen of ze bleven even swingen bij een van de dj-s naast de obstakels", zegt Floor Visser. ,,De sfeer vinden wij belangrijk. We hebben dit jaar dj's bij elk obstakel. Bernard van Gellekom bijvoorbeeld draait vanaf het dak van zijn Landrover, aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren, zijn pompende grooves. Bij alle locaties helpt muziek je swingend over de obstakels."

UITSLAPEN De start en finish zijn ook dit jaar bij het Eemplein, ter hoogte van Zandfoort aan de Eem. ,,Vanaf 10.00 uur starten we met de 4 kilometer", zegt Jaap Hengeveld. ,,Deze run met negen opblaasobstakels gaat door het mooie parkje naast de Hooglandsedijk. Je eerste obstakel is dan de 'Basejump' op het Drapiersgilde. Deze hindernis vinden deelnemers een aardige uitdaging: je springt van een meter of drie naar beneden. Maar je landt zacht hoor." Volgens Hengeveld kan er nog worden uitgeslapen op tweede paasdag. ,,De 2,5 kilometer start pas vanaf 12.00 uur. We hebben de startgroepen verkleind naar dertig deelnemers, de tijd tussen de startgroepen verruimd en de volgorde van de obstakels gewijzigd. Dit alles zorgt voor een soepele doorstroming."

NIEUWE OBSTAKELS ,,Inschrijven kan nog krap tien dagen", zegt Mik Borsten. ,,Het wordt echt weer gaaf, net zo gezellig als de Kerstmannenloop in december of de Koningsloop aan de vooravond van Koningsdag Amersfoort. Wij zorgen voor de muzikale omlijsting en het aansluiten van de horeca. Een snelle tijd, daar gaat het op tweede paasdag niet om. We hebben twee nieuwe obstakels. De Tim Tom stormbaan op de Hof is zo groot dat hij alleen daar past. En op het Eemplein ligt de laatste hindernis. Ook een nieuwe; de 'Tobbedansbaan'. Helemaal droog blijf je niet."

Meer informatie en aanmelden via www.obstaclerunamersfoort.nl. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie