Afbeelding
Manu Rogiers

Spoffin trakteert koning en familie op verticale dans

4 april 2019 om 20:35 koningsdag Koningsdag 2019 in Amersfoort

AMERSFOORT Internationaal street arts festival Spoffin verzorgt tijdens Koningsdag een spectaculair optreden voor de koninklijke familie, met verticale dans van Sky-Motion op en aan de Onze Lieve Vrouwetoren. Het Amersfoorts Jeugd Orkest, de Amersfoortse operazangeres Maria Fiselier en rapper Ginger begeleiden de dansers.

Verticale dans is een discipline waarbij dansers tegen hoge gebouwen hun choreografie uitvoeren. Spoffin heeft hiermee eerder ervaring opgedaan met voorstellingen van Delrevès (Spanje) in 2012. Inmiddels is er ook een Nederlandse groep die zich op professioneel niveau in dit genre heeft gespecialiseerd, Sky-Motion uit Doetinchem. 

Sky-Motion bestaat uit vier dansers die het Koningsdag-optreden verzorgen. Het Amersfoorts Jeugd Orkest, de Amersfoortse rapper Ginger en operazangeres Maria Fiselier, bekend van programma's als Beste Zangers en Tijl B Op Volle Toeren, begeleiden de groep met een speciaal arrangement van het nummer De Manier van hiphopartiest Kraantje Pappie, waar ook de Amersfoortse rapper Bizzey aan meewerkte.

Nadat de koninklijke familie het Lieve Vrouwekerkhof heeft verlaten, zal Sky-Motion nogmaals optreden met een andere verticale dansvoorstelling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie