De Limited Edition AKKA bier van Leerhotel Het Klooster
De Limited Edition AKKA bier van Leerhotel Het Klooster eigen foto

Leerhotel Het Klooster maakt limited edition AKKA Koningsbier

4 april 2019 om 10:55 koningsdag Koningsdag 2019 in Amersfoort

De maand april staat in Amersfoort in het teken van de komst van onze Koning. Voor Leerhotel Het Klooster de aanleiding om een speciaal Koningsbier te brouwen, aangevuld met een door onze koks ontwikkeld culinair Koningsmenu.
Onze huisbrouwer Marcel Veringa is direct de kloosterkelder ingedoken om een heel bijzonder bier te ontwikkelen. Vol trots presenteren wij dan ook ons AKKA Koningsbier. Een speciaal bier met een mooie oranje/amber kleur en een heerlijke frisse smaak. AKKA staat voor Amersfoortse Kruisheren Klooster Abdij en is het merknaam van het sinds enkele jaren door het Leerhotel eigen gebrouwen bier.
Vol trots vertelt Marcel over het bier; “Deze Limited Edition is een APA-stijl bier. Een bier van hoge gisting, welke nog na gist op de fles. Er is voor dit bier gebruik gemaakt van speciaal geselecteerde Amerikaanse hopsoorten. Het amberkleurige bier is uiteraard een hint naar het Koningshuis. Deze oranje kleur wordt verkregen door gebruik te maken van karamelmout tijdens het brouwproces.”
Al jaren werkt Het Leerhotel samen met De Hobby Brouw Studio (H.B.S.) en elk seizoen brouwen zij gezamenlijk een aantal AKKA-bieren. De Limited Edition is inmiddels het 15de bier in de lijn. Studenten van Leerhotel Het Klooster krijgen op verschillende tijden de gelegenheid om het brouwproces bij de H.B.S. te volgen en hun eigen “batch” te ontwikkelen.
De AKKA Limited Edition en het Koningsmenu zijn vanaf begin april 2019 verkrijgbaar. De studenten laten het u graag proeven in het restaurant van Leerhotel Het Klooster. Ook is AKKA Limited Edition te koop bij de receptie van het hotel in een cadeauverpakking. Reserveren voor lunch of diner kan online via: www.leerhotelhetklooster.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie