Amersfoortse wandelaars tijdens de finaledag 2018
Amersfoortse wandelaars tijdens de finaledag 2018 mersfoort

Nationale Diabetes Challenge weer in Amersfoort

1 april 2019 om 10:10 Sport/sport Deel je nieuws

Na de succesvolle editie van vorig jaar, organiseren verschillende Amersfoortse partijen ook dit jaar weer de Nationale Diabetes Challenge in Amersfoort. Wat is dit precies en voor wie is het bedoeld?

De Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. De oud-volleyballer, winnaar van een Olympische gouden medaille met het mannenvolleybalteam, wil met dit evenement de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat wandelen veel positieve effecten heeft op mensen met diabetes. Verspreid over het hele land wandelen groepen wekelijks onder begeleiding van fysiotherapeuten, wandeltrainers en buurtsportcoaches. Einddoel van deze trainingen is het landelijke Diabetes Challenge Festival in Den Haag, op 28 september.

In Amersfoort start de Challenge op 29 april. Vanaf dat moment wordt er 20 weken iedere maandagavond gewandeld om de conditie op te bouwen naar het einddoel: een wandeling van 5, 10, 15 of 20 kilometer in september. De ervaringen van de deelnemers van vorig jaar zijn ronduit positief: alle wandelaars voelden zich na afloop fitter, energieker en ervaarden minder gezondheidsklachten. Bovendien was het erg gezellig!

Interesse? Kom op maandag 15 april om 19.00 uur naar de informatiebijeenkomst in het clubhuis van AV Triathlon, aan de Barchman Wuijtierslaan 236 (naast het Bosbad). U kunt vervolgens vanaf 29 april meewandelen voor € 1,- per keer. Aanmelden kan via buurtsportcoach@sro.nl  of telefonisch via 06-17455323.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie