Poster tentoonstelling
Poster tentoonstelling n.v.t.

Expositie St. Martinuskoor 1919-2019

30 maart 2019 om 14:30 lokaal Deel je nieuws

In de komende week is van 9 tot 12 uur een tentoonstelling te bezoeken in de Don Boscozaal van de Pastorie. De Pastorie is gelegen naast de Sint Martinuskerk.
Elke morgen zal er iemand van het koor aanwezig zijn om het een en ander toe te lichten. Dit jaar bestaat dit koor 100 jaar.

Oprichting
In het jaar 1920 koos het St. Martinuskoor een bestuur. Vóór 1920 werd  er  door het St. Martinuskoor in de kerk al gezongen, maar niet in  verenigingsverband.
Op de expositie zijn er nog veel meer foto’s te zien, allerlei boekjes van vieringen, oorkondes van jubilarissen, redactionele stukjes uit verschillende kranten en last but not least, een film.
 De oudste foto dateert van begin jaren dertig. Toen zongen er nog alleen mannen. Daar vindt u bijvoorbeeld een jonge Hendrik Keizer. Leden van ons koor die nu veertig jaar of meer lid zijn, hebben nog met hem gezongen. Je ziet daar ook Jan Pommer, timmerman op de Bik. Hij is  vele jaren dirigent geweest en later opgevolgd door zijn zoon Frans, ook timmerman en aannemer op de Bik. De familie Pommer is lang een belangrijke familie geweest voor ons koor.
Verder ziet u een foto van een uitje naar Schiphol in de jaren vijftig. Hooglanders zullen daar nog veel zangers van herkennen.
Na de fusie met het meisjeskoor Cantabilé ziet u ook dames op de foto’s verschijnen. Veel foto’s van leuke uitstapjes, fietstochten, bruiloften van leden en van de Zeskamp met enkele attributen.

Filmbeelden
Ton van ‘t Klooster maakte de film met beelden vanaf 1980, waaronder die van Sacramentsprocessies.
 En verder…… laat u verrassen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie