Vincent Herring
Vincent Herring Aangeleverd

Soulklassiekers met een jazzsausje

29 maart 2019 om 13:55 lokaal Deel je nieuws

Pianist Mike Ledonne is op tournee in Europa en doet daarbij op woensdag 10 april ook de Observant aan. Tijdens deze Europese tour speelt hij soulklassiekers met een jazzsausje en pakkende nummers van bijvoorbeeld Earth, Wind and Fire en Horeca Silver. Hij speelt tijdens zijn Europese zoektocht naar de groove met altsaxofonist Vincent Herring en de Nederlandse artiesten gitarist Martien Oster en drummer Hans Braber. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.observant.nl.

Mike Ledonne was elf jaar lang de muzikale leider in de band van Milt Jackson. Hier werkte hij met legendarische jazzartiesten als Benny Goodman, Sonny Rollins, Art Farmer en Dizzy Gillespie. Voor zijn New York Quartet (met Peter Bernstein en Eric Alexander) bewerkte hij de muziek van de O’Jays, Michael Jackson en Nathalie Cole.

Vincent Herring wordt gezien als een van de grote opvolgers van Charlie Parker en Cannonball Adderley. In de jaren ’80 speelde hij als opkomend talent mee met Horace Silver. Sinds die tijd tourt hij wereldwijd. Onlangs speelde hij nog met Wynton Marsalis bij het Lincoln Center.

Martien Oster heeft met de meest uiteenlopende artiesten gespeeld, zoals Monty Alexander, Diana Krall (hij speelt mee op haar eerste album) en Dr. Lonnie Smith. Hans Braber staat bekend om zijn melodische spel, precisie en swing. Hij werkte onder andere met Lee Konitz en Dena de Rose.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Entree € 5,00
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Mike Ledonne
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie