Deelnemers en de gastspreker
Deelnemers en de gastspreker SMOR

Diversiteit bijeenkomst bij stichting “SMOR”

28 maart 2019 om 15:40 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag 22 maart 2019 heeft Stichting SMOR een bijeenkomst georganiseerd over diversiteit in de Nederlandse samenleving. De bijeenkomst heeft ontzettend veel belangstelling gehad. Ruim 50 mensen kwamen naar de wijkcentrum De Groene Stee in Liendert, vertelde de organisator van de bijeenkomst Nour Said Belkasmi (voorzitter van Stichting SMOR) en tevens D66 raadslid in Amersfoort. Onder de aanwezigen hebben Tyas Bijlholt (fractievoorzitter  van D66), Noëlle Sanders (raadslid D66), Marjolein Perdok (raadslid D66) en Youssef El-Massaoudi (raadslid GroenLinks) eveneens de bijeenkomst bijgewoond. Er waren ook een paar professionals aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst heeft de heer Rachid Berraghy (gastspreker) van BeHr Groep de thema’s inclusie en diversiteit uitgebreid besproken. Er werd een situatie geschetst tussen normen en waarden, wat zorgt voor een mengcultuur binnen de Nederlandse samenleving. Normen en waarden waren te onderscheiden tussen: vrienden/vriendinnen, thuis en school/werk. De deelnemers kregen uiteindelijk een beeld over de verschillen tussen fijnmazige en grofmazige culturen. Door de deelnemers een bril op te zetten kon men concluderen dat dit cultureel gerelateerde is.

Er zijn vele dilemma’s besproken in de bijeenkomst, die de deelnemers in de praktijk regelmatig tegenkomen op het gebied van diversiteit en inclusie.

Tenslotte was de gastspreken (Rachid Berraghy) in gesprek geweest met de deelnemers over  bepaalde invloeden die verschillende culturen en levensvisies met zich mee kunnen brengen tussen de relaties: ouders en de school, alsmede tussen leerlingen en de school.
 

Stichting SMOR
Opening van de bijeenkomst door NS Belkasmi
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie