proberen
proberen Henry Krul

Genieten in Muziekproeverij

1 april 2019 om 09:06 Uit-cultuur/nieuws

KINDERMUZIEKWEEK Het wordt op zaterdag 13 april een gezellige, muzikale boel. Dan vindt namelijk van 13.00 tot 16.00 uur de Muziekproeverij plaats.

De Muziekproeverij is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. In Amersfoort hebben verschillende partijen de handen ineengeslagen en een programma voor het weekend van 13 en 14 april samengesteld. Ook in het Eemhuis kunnen ouders en kinderen kijken, proeven, uitproberen en vooral genieten van muziek.

Tijdens de Muziekproeverij kunnen kinderen kennismaken met muziekinstrumenten en muziekdocenten. Probeer bijvoorbeeld de trompet, blaas op de fluit of strijk op de cello en ontdek de verschillende klanken die instrumenten voortbrengen. Speel je al een instrument? Dan staat er een professionele fotograaf klaar om jou samen met je instrument op de foto te zetten en mag je meespelen met een orkest. Voor kinderen die meer van zingen en bewegen houden, zijn er actieve zangworkshops. Maar er is meer: geniet van de vele concertjes en verschillende bandjes buiten op het dakterras. Gratis toegang. Meer weten? Op www.scholenindekunst.nl het hele programma.

Leonie Drenth
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie