Mysterieuze Gast

27 maart 2019 om 11:28 Lokaal/Column

Als het smartsieraad door wethouder Fatma Koser Kaya is uitgereikt aan 'Mystery Man' zanger Henk Westbroek stapt de sympathieke Utrechter het podium op, pakt de microfoon en zingt, goed bij stem, de grootste hit uit zijn solocarrière 'Zelfs Je Naam Is Mooi', een ode aan zijn vrouw Julia die wat verscholen tussen de uitgelaten smartlappers verlegen de fraaie bos bloemen in ontvangst nam.

Een stampvolle Mannenzaal ging totaal uit zijn dak. Het prachtnummer werd massaal meegezongen door de zaal die hoofdzakelijk bestond uit dames van verschillende Amersfoortse smartkoren met hier en daar een heer die weifelend deze hit van Westbroek mee mummelde. Henk had het blijkbaar zo naar zijn zin dat hij besloot om zijn optreden te vervolgen met het nummer 'Vriendschap' om hierna spontaan met het muzikale duo 'De Jongens' het nummer 'Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken' mee te zingen. Dit heerlijke nummer van René Froger, muziek Henk Temming/tekst Henk Westbroek, werd uit volle borst meegezongen door alle toeschouwers. Henk kreeg een daverend applaus om vervolgens nog lang te blijven plakken in het monumentale Amersfoortse pareltje aan de Westsingel.

Uw stukkiesschrijver, tevens presentator die avond, werd op het laatste moment ingevlogen om Henk aan te kondigen, want normaal doet collega Rob Lampe deze traditionele ceremonie. Hij lag echter met opspelende darmen ziek in bed en dus kwam de organisatie bij mij uit, de rest is historie. Dat het voorstellen een hilarische vertoning werd was de schuld van uw stukkiesschrijver, tevens podiumbeest, die bijna de ontwerpster van het sieraad de overhandiging liet doen in plaats van wethouder Koser Kaya.

Compliment voor het trio Guy Smeeing, Henk Thiecke en Jos van Empelen voor de perfecte organisatie van dit voorproefje op het Smartlappenfestival (13/14 april). Op deze uitbundige muzikale avond ontdekte ik tevens het presentatietalent van Fatma. Het gerucht gaat dat ze nu overweegt om haar baan op te zeggen om zich aan te sluiten bij ons televisieteam. Ze was overigens niet zo van het levenslied maar wist Toontje Lager (Stiekem Gedanst) en André Hazes (Een Beetje Verliefd) feilloos mee te zingen. Ook Henk was niet echt een liefhebber van de tranentrekker. Had meer met carnaval, vond 'Bloemetjesgordijn' zijn favoriete carnavalskraker.

De laatst overgebleven dames moesten tegen middernacht met zachte dwang de Mannenzaal verlaten. Ook de muziek werd vriendelijk doch dringend verzocht nou echt hun instrumenten op te ruimen en huiswaarts te keren. ,,Nog één toegift dan", verzuchtte Anja Bakker, gastvrouw van de zaal. Na het laatste toastje zalm en roggebroodje met haring werd ook uw stukkiesschrijver, tevens nachtbraker, samen met zijn cameraman verzocht op te krassen. Buiten dacht een voorbijganger dat ik met mijn ouwe grijze kop had meegedaan als acteur in 'Levende Historie' als gasteling!

Joop de Keijzer.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie