‘Ik fiets nu alleen nog maar af en toe een stukje’
‘Ik fiets nu alleen nog maar af en toe een stukje’ Suzanne Torenvliet

Nancy fietst 400 kilometer voor beter onderwijs Vietnam

26 maart 2019 om 09:10 Sport/sport Deel je nieuws

Ze is niet bang voor een uitdaging, dat bewijst de 45-jarige Nancy wel met deze stoere actie. In november gaat zij in zeven dagen tijd 400 kilometer fietsen door het bergachtige landschap van Noord-Vietnam. Dat doet ze in samenwerking met Plan International, een organisatie die werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben.

Nancy wil met deze actie minimaal vierduizend euro ophalen. Al dat geld gaat dan naar Vietnam: naar projecten voor betere toegang tot onderwijs en tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Tijdens de fietstocht bezoekt Nancy ook nog een aantal projecten van Plan International, om te zien op welke manier donatiegeld wordt ingezet. Wij zijn wel benieuwd hoe ze dit gaat aanpakken.

Iets dóen

“Het mooie aan deze reis is dat ik echt iets kan doén. Ik kan altijd geld doneren, en dat is ook heel goed, maar het voelt ook zo waardevol om echt mezelf in te zetten voor dit project. Ik vind echt dat wij als Westers land iets terug moeten geven aan dit soort landen. Onze rijkdom moeten we niet alleen consumeren, maar ook kunnen delen. Ik wil niet onze normen en waarden aan hun cultuur opdringen, maar ze wel helpen in hun ontwikkeling.”

Gulle donaties

Na de bijeenkomst moest ik gaan bedenken hoe ik thuis zou vertellen dat ik in m’n eentje voor twee weken naar Vietnam zou gaan, haha! Gelukkig waren ze allemaal enthousiast! Veel mensen in Nancy’s omgeving hebben enorm positief gereageerd op haar plan. Fitness House is ook erg enthousiast over haar plannen en ze kreeg een personal trainer toegewezen die haar gaat helpen met krachttraining. Via de Patisserie op de Noordewierweg gaat ze paasbroden verkopen en ongeveer de helft van de opbrengst gaat naar haar doel. Ik kreeg uit de meest onverwachte hoeken hele gulle donaties, zo bijzonder. Het is een heel rijk gevoel dat zoveel mensen mij en dit doel steunen, dat had ik helemaal niet verwacht. 

Mix van emoties

Hoe de reis gaat worden, weet Nancy nog niet precies. Maar ze weet in ieder geval wel zeker dat het een grote indruk op haar gaat maken. Veel adrenaline en bewondering voor het mooie land, maar ook veel ontroering als ik de projecten ga bezoeken en de jonge meisjes daar ga spreken.

Wil je Nancy steunen in haar actie voor de meisjes in Vietnam. Op haar pagina kan je meer lezen over het initiatief en geld doneren.

https://vietnam.cycleforplan.nl/actie/nancy-van-bekkum

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie