Afbeelding
Arnoud J Spaaij

Vertrouwde service op nieuwe plek

27 maart 2019 om 17:31 Nieuws

HOOGLAND Er is maar een paar meter afstand tussen de oude en de nieuwe locatie. Bike Totaal Groenestein verhuisde onlangs van Hamseweg nummer 15 naar nummer 13. En toch is er een wereld van verschil.

Arnoud J Spaaij

Natuurlijk is de gastvrije fietsenwinkel van de familie Groenestein nog steeds de vertrouwde zaak voor stadsfietsen en sportfietsen. Patrick Groenestein leidt inmiddels enkele jaren samen met zijn ouders de fietsenzaak. ,,De oude plek was ook niet slecht, maar deze is wel beter", zegt Groenstein over de locatie. Aan de verhuizing naar het nieuwe pand ging dan ook een grondige en lange voorbereiding vooraf. ,,De ervaring die we hebben opgedaan in de oude winkel hebben we toegepast in de nieuwe zaak. We kunnen nu meer service bieden en zijn transparant en open over onze manier van werken", duidt Groenestein vriendelijk.

PERSOONLIJK Achterin de zaak vloeit de showroom met fietsen naadloos over in de werkplaats. Daar is ruimte om vier fietsen tegelijk te repareren. ,,We hebben niks te verbergen", benadrukt de jonge ondernemer. ,,Juist de persoonlijke touch is van belang. Zelf sport ik ook op de fiets. Die ervaring met mountainbikes is vanzelfsprekend een voordeel." Het advies dat wordt gegeven is nog veel omvangrijker. Het is duidelijk dat er een brok aan ervaring in het bedrijf aanwezig is. ,,Als mensen komen voor een nieuwe fiets proberen we er altijd achter te komen wat ze ervan verwachten. De nieuwe generatie fietsen, daarvan is toch de helft elektrisch. We kijken naar de omstandigheden. Als iemand een fiets koopt om de conditie te verbeteren is dat toch anders dan wanneer het alleen om recreatief gebruik gaat. Daarin geven we dan ook advies. Op prijs concurreren doen we dan ook niet. Des temeer op kwaliteit. We geven bijvoorbeeld vijf jaar garantie op alles. Daarmee geven we onze klant een stuk zekerheid om vijf jaar lang zorgeloos te fietsen."

MODERNE VISIE De zorg voor zorgeloos fietsen wordt volgens Groenestein grondig ondersteund vanuit een moderne visie. ,,We werken aan een fiets zonder papiertje", zegt hij wat cryptisch. ,,Wat ik bedoel is dat we zoveel mogelijk digitaal de service ondersteunen. Geef je je e-mailadres op dan krijg je tijdig een bericht voor een onderhoudsbeurt. Klanten kunnen het aantal verreden kilometers koppelen in ons systeem, aan de hand van die gegevens wordt een voorstel voor een afspraak berekend. Die afspraak kan je online op ieder moment van de dag in onze agenda zetten." Een fiets kopen en onderhouden gaat bij Bike Totaal Groenestein inderdaad wel erg gemakkelijk.

Patrick Groenestein kijkt ondertussen tevreden om zich heen in de nieuwe winkel: ,,Ja ik ben trots op ons nieuwe pand. We zijn ook nog eens bijna energie neutraal. Dat gaan we in de toekomst nog perfectioneren."

a        [Bike Totaal Groenestein, Hamseweg 13, 3828 AA Hoogland, 033 480 20 30, www.tbc-hoogland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie