Urban Sports Park Vathorst
Urban Sports Park Vathorst nvt

Urban Sports Park Vathorst

20 maart 2019 om 07:31 Sport/sport Deel je nieuws


Urban Sports park Vathorst
Het gaafste Urban Sports Park van Nederland komt in Vathorst!
Urban sport is een verzamelnaam voor sport- en beweegactiviteiten in de bebouwde omgeving. Het Urban Sports park Vathorst is een combinatie van Calisthenics en Ninja Warrior.
Calisthenics is een mix van fitness en gymnastics. Het is ontstaan in het oude Griekenland als training voor de soldaten. Deze sport beoefen je vooral met je eigen lichaamsgewicht waardoor je kracht, coördinatie, flexibiliteit en conditie tegelijk traint. Calisthenics kent drie onderdelen:
-The basics (opdrukken, pull-ups, dips enz)
-Power moves (Human flag, Handstand, Front lever, Back lever, enz)
-Freestyle (vergelijkbaar met turnen rekstok maar dan met gebruik van het hele park)
Calisthenics is voor iedereen omdat je traint met je eigen lichaamsgewicht. Trainen met het eigen lichaamsgewicht stopt niet bij pull ups en push ups. Er zijn ontelbare variaties en mogelijkheden die een oefening makkelijker of juist moeilijker maken zodat het voor ieder niveau uitdagend blijft.
Calisthenics wordt ook in wedstrijdverband beoefend en er zijn nationale en internationale kampioenschappen en wellicht wordt het binnenkort zelfs een Olympische Sport.
Ninja Warrior
Ninja Warrior is de nieuwste hype op het gebied van Urban Sports en bekend van TV programma’s zoals American Ninja Warrior. Het doel is om het einde van de hindernisbaan te komen zonder de grond aan te raken.
De Ninja Warrior baan van het Urban Sports Park Vathorst is uniek voor Nederland en kent 6 niveaus van beginner oplopend naar expert: Monkey bar, Super snake, Cliff hanger, Gripsticks, Pipeline en als laatste de Salmon ladder
Hoe ver kom jij?
Het park is een bewonersinitiatief van een Calisthenics beoefenaar uit Vathorst. Het park is gerealiseerd door een cofinanciering van subsidie van Indebuurt033 en gemeente Amersfoort.
De locatie van het park is het grasveld achter Sporthal de Brink bij het nieuwe voetbalveld.
Na de opening van het park zullen er trainingen worden verzorgd door de initiatiefnemer van het park die gecertificeerd Calisthenics trainer is. Het doel van deze trainingen is om iedereen van elk niveau kennis te laten maken met de sport.
Hopelijk tot snel.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie