v.l.n.r: Renee van der Haar, Margaretha Heimensen, Ton Wisman, Joop Aalbers (organisator) en Dorien Janse.
v.l.n.r: Renee van der Haar, Margaretha Heimensen, Ton Wisman, Joop Aalbers (organisator) en Dorien Janse. rob croes

De Wallenloop krijgt een vervolg

25 maart 2019 om 08:23 Sport/sport

NIEUWLAND Voor de tweede keer wordt op 22 juni de Wallenloop gehouden. Het is een terugkerende sportieve gebeurtenis voor wijkgenoten om samen gezond te bewegen. Traditioneel wordt dit gecombineerd met het Wijkfeest georganiseerd door New & United. Maar er is meer: dit jaar worden ook hardloopclinics georganiseerd. Een paar sportieve Nieuwlanders hebben daarvoor 'de koppen bij elkaar gestoken' vertelt Joop Aalbers, een van de initiatiefnemers.

Joop Aalbers

Bij de sportieve activiteiten op het Wijkfeest is er voor elk wat wils. Voor basisschoolkinderen zijn er Kidsruns en de oudere jeugd/volwassenen kunnen kiezen uit een 5- of een 10 kilometer run over de geluidswal van Nieuwland: De Nieuwlandse Wallenloop. Wie lopen niks vindt kan dan een leuke bootcampclinic volgen.

CLINICS Wat het nog mooier maakt: in de aanloop naar de 22ste worden ook onder deskundige leiding hardloopclinics verzorgd, van beginners tot ervaren lopers die graag wat specifieke training willen volgen. Dat gebeurt wekelijks, op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. De startdatum is zaterdag 6 april.

Margaretha Heimensen: ,,Wat de clinics extra leuk maakt, is dat het recent aangelegde Rondje Bewegen in Nieuwland onderdeel daarvan is. Zodat je 'om de hoek' sportief actief blijft, zonder gedoe." Lopend over de geluidswal rond Nieuwland, staan aanwijzingen voor workouts.

Doel is tenslotte de 5 kilometer lopen. Bootcamptrainster Dorien Janse: ,,Je traint niet alleen voor de conditie, maar ook om je spierkracht te vergroten." Ton Wisman aan vult aan: "En je voorkomt vaak blessures."

KIDSRUN Ook voor de jongsten is veel aandacht: er komen speciale clinics voor de kinderen zodat ook zij op 22 juni fris en voorbereid aan de start van de Kidsruns kunnen staan.

,,Wil je er eerst wat meer van weten of wil je meedoen met de voorbereidende clinics, stuur dan een mail naar nieuwlandsewallenloop@avtriathlon.nl of bel mij even op nummer 06-22458948", voegt Aalbers uitnodigend toe. ,,Inschrijven voor de Nieuwlandse wallenloop of kidsrun kan via Inschrijven.nl, selecteer Nieuwlandse Wallenloop."

Voor deelname aan de bootcampclinics op 22 juni is geen aanmelding nodig.

Voor wie de smaak te pakken heeft zijn er ook na de 22-ste veel mogelijkheden om sportief bezig te blijven. Het Rondje Bewegen voor de zelfstarter en bootcamptrainingen in de wijk onder leiding van Dorien of Ton of hardlopen bij AV Triathlon.

Reacties kunnen gemaild worden naar nieuwlandsnieuws@gmail.com

Dit artikel is aangeboden door Communicatiewerkgroep Nieuwland

Rob Croes
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie