NLdoet met Joop

20 maart 2019 om 10:45 Lokaal/Column

Wat onze Koning Willem-Alexander in Soest als vrijwilliger heeft gedaan in het kader van NLdoet deed onze De Keijzer in Amersfoort tijdens een regenachtige actiedag van het Oranje Fonds afgelopen zaterdag. We wilden uiteraard de vele enthousiaste doeners in Amersfoortse speeltuinverenigingen, tennisbanen, clubhuizen, schoolpleinen en op het (grachten)water even in een druilerig zonnetje zetten. Uw stukkiesschrijver, tevens ouwe koffieleut, kon maar op een plaats tegelijk zijn dus pikten we uit het grote aanbod er drie uit.

De opkomst bij natuurspeeltuin 'Rivierenwijk' aan de Dollardstraat was niet overweldigend maar volgens organisatrice wijkbewoonster Marchien konden ze het prima af op deze klusjesdag. Zijn de meeste karweitjes op het speelterrein geklaard mede door de enorme fysieke inspanning van uw stukkiesschrijver, tevens boomchirurg. Kon het niet aanzien dat vrijwilligster Marijke vreselijk aan het worstelen was met een dikke taaie wilgentak dus sprong ik galant bij. Nam haar dit loodzware gezaag uit handen. Na twee gigantische takken te hebben doorgezaagd en naar een hoop snoeiafval te hebben gesleept was het tijd voor een vers bakkie koffie met een cupcake en muffin. Het is dat we verder moesten anders had ik nog wel een tak voor mijn rekening willen nemen maar helaas moesten we naar de Meester Th. Heemskerklaan om daar de schoonmaak- en snoeiploeg op tennispark Alta aan het werk te zien.

Uw stukkiesschrijver, tevens bladblazer, vond dit lawaaierige maar handige tuingereedschap zo lekker om mee te werken dat hij het apparaat niet meer uit handen wilde geven. Eerst het parkeerterrein schoon geblazen, daarna het terras, vervolgens de tennisbanen, tot slot het omringende bosgebied. Als ik ook de openbare weg schoon wil blazen wordt de blazer mij tactisch ontfutseld. Na dit 'fluitje van een cent' ging ik voldaan aan de dubbele espresso's met plak natte cake. Bijkletsen over het naderende tennisseizoen op dit fraaie tenniscomplex waar waarschijnlijk ook de Dutch Open 2019 wordt gespeeld. Na nog een cappuccino en de belofte om op de maandagmorgen bij de veteranencompetitie op tijd te zijn, vertrokken we naar het clubhuis van Muziek- en Showband Juliana op de Grote Koppel.

Bij aankomst bleek de sloopklus al achter de rug en zat de ene helft van de leden aan de bar, de andere helft achter hun beeldschermpjes en was het muisstil in de iPhone hoek waar iedereen geconcentreerd zwijgend op zijn display zat te turen (gezellig!). Jammer dat het klussen er hier al opzat want ik had graag een dwarsfluit, trombone, tuba of de piccolo van Maurice Kamps, barman bij Stadsbrouwerij 'De Drie Ringen', uit elkaar gehaald om de koperpoets zijn werk te laten doen. Onverrichter zaken togen we volledig uitgeput en gesloopt naar onze vaste barkruk op de Kleine Spui 18 om daar nog wat vrijwilligerswerk voor NLdoet te gaan verrichten!

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie