Afbeelding
Fiets033/ WV Eemland

Vierde editie Groeistad Toertocht in Amersfoort

18 maart 2019 om 11:45 Sport/sport

AMERSFOORT De vierde Amersfoort Groeistad Toertocht wordt gehouden op zondag 14 april. Opnieuw is de organisatie in handen van WV Eemland in samenwerking met Fiets033. 

De route bestaat uit een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken en glooiend heuvellandschap. Er kan gekozen worden uit drie verschillende afstanden: 50 kilometer, 80 kilometer of 130 kilometer. De start en finish voor alle routes is bij de WV Eemland op Sportpark Zielhorst in Amersfoort. Vanuit het Sportpark wordt er richting de Utrechtse Heuvelrug met haar vele heuveltjes gefietst, zoals de Amerongse Berg, Leersumse Berg, De Pyramide van Austerlitz, De Ruiterberg, Hoogstraat en Laan 1914.

EXTRA'S Naast de verschillende afstanden heeft de organisatie ook wat extra's in petto voor de deelnemers. Zo kunnen de fietsers bij de start en finish geïnterviewd worden door de speaker, om aan iedereen hun fietsverhalen te laten horen. Deelnemers ontvangen bij de start ook een stuurbordje met hun naam en startnummer, als blijvende herinnering van deze tocht.

FINISHFOTO De Groeistad Toertocht is een recreatieve toertocht en geen wedstrijd, maar de fietsers worden toch nog uitgedaagd voor een sfeervolle laatste 1,5 kilometer op de wielerbaan van WV Eemland. Deze laatste 1,5 kilometer met zijn bekende 'Col du Knol' heeft op de eindstreep de bekende 'rode vod', waar de fietsers een mooie finishfoto kunnen laten maken. Iedere deelnemer kan na de finish op het erepodium nog op de foto met de Ronde Miss en/of Mister. 

Inschrijven is mogelijk tot en met 11 april, via www.wveemland.nl

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie