Afbeelding
Amersfoort City Trail

'De City Trail is geen wedstrijd'

21 maart 2019 om 13:19 Sport/sport

AMERSFOORT Nog een kleine twee weken en dan is het tijd voor de allereerste Amersfoort City Trail. Een hardloopevenement waarbij deelnemers op een bijzondere wijze de stad Amersfoort gaan ontdekken.

Ze kunnen 3, 10 of 13 kilometer hardlopen door karakteristieke gebouwen en smalle straatjes. ,,De Amersfoort City Trail draait om beleving, het is absoluut geen wedstrijd", benadrukt de organisatie.

PARCOURSEN De afgelopen periode heeft de organisatie één voor één diverse locaties bekend gemaakt. Vooralsnog zijn er zestien locaties bekend. ,,Maar dit zijn ze nog lang niet allemaal", belooft Mark van Hoorn, organisator namens Stichting Run#033. ,,We mogen vast verklappen dat ons parcours zeker 27 bijzondere plekken en locaties passeert." Voor de RTV Utrecht 3 kilometer FamilyRun zullen dit er circa tien zijn.
Vanaf maandag 18 maart zal op bijna alle locaties een banner staan die het gebouwnummer aangeeft. ,,De nieuwsgierigen onder ons zouden in theorie dus al uit kunnen zoeken hoe het parcours loopt."

COMBINEREN Om de doorkomsten in alle locaties zo soepel mogelijk te laten verlopen, staan er diverse startmomenten gepland. Om 10.00 uur, 10.15 uur en 10.30 uur zijn de starts van de 10 en 13 kilometer. Om 11.45 uur is de start van de RTV Utrecht 3 kilometer FamilyRun. Op deze manier is het ook voor volwassenen mogelijk om eerst 10 of 13 kilometer te lopen en later eventueel nog mee te doen met de FamilyRun met kinderen of kleinkinderen.

De organisatie werkt nog hard aan de verdere invulling van het evenement. Diverse muzikanten zullen de deelnemers en het publiek feestelijk toespelen. Niet alleen bij de start en finish, maar ook langs het parcours moet het een waar feestje worden.

VIRTUAL REALITY De brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht komt met een bijzondere actie op 24 maart. Door middel van Virtual Reality kunnen de deelnemers voor of na het hardlopen op interactieve wijze ervaren hoe om te gaan met brand.

BEDRIJVENTEAMS Er is volgens de organisatie veel vraag vanuit diverse bedrijven en organisaties om als team deel te nemen. Dit is ook mogelijk. ,,Als bedrijventeam krijg je toegang tot onze businessruimte in De Observant. Koffie en thee tegen een gereduceerd tarief en een teamfoto die digitaal wordt nagestuurd."
Meer informatie en inschrijven via info@amersfoortcitytrail.nl. Een bedrijventeam moet uit minimaal vijf deelnemers bestaan.

Op de website amersfoortcitytrail.nl staat meer informatie en kan iedereen zichzelf samen met vrienden, familie, collega's, of andere loopmaatjes inschrijven. ,,De Amersfoort City Trail is bij uitstek een evenement om samen te beleven."

De start en finish zijn op het Stadhuisplein deze zondag 24 maart en inschrijven kan via: www.amersfoortcitytrail.nl.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie