Via het wijknetwerk kunnen bewoners invloed uitoefenen op wat er gebeurt in de wijk.
Via het wijknetwerk kunnen bewoners invloed uitoefenen op wat er gebeurt in de wijk. Romy Wolzak

Actieve bewoners werken aan leefbaarheid in Zielhorst

10 maart 2019 om 10:51 lokaal

ZIELHORST Alle inwoners van Zielhorst – en de mensen die er werken – zijn allemaal automatisch lid van het Wijknetwerk Zielhorst. Via het Wijknetwerk kunnen zij invloed uitoefenen op wat er gebeurt in de wijk. Binnen het Wijknetwerk kennen we werkgroepen. Alle werkgroepen bestaan uit vrijwilligers, soms (al of niet tijdelijk) aangevuld met deskundige professionals. Alle werkgroepen werken zo transparant mogelijk: wie erbij wil, is welkom. Ze streven naar een goede afspiegeling van de wijkbevolking – en die is er (nog lang) niet…

Het WBT Zielhorst is een van die werkgroepen. Het WBT fungeert als contactadres en eerste aanspreekpunt voor de gemeente en Indebuurt033. Het WBT Zielhorst vormt samen met de Wijkraad van Schothorst (en op termijn ook een groepje uit De Hoef) het BuurtBestuur Schothorst/Zielhorst/De Hoef (SZH). Het BuurtBestuur 'trekt' de samenstelling en eventuele aanpassing van het Wijkplan en speelt samen met de buurtnetwerker een rol in het 'aanjagen' van de realisatie van de doelen van het wijkplan. Andere werkgroepen zijn:

COMMUNICATIE Deze verzorgt eens per kwartaal het full colour huis-aan-huis tijdschrift Wijknieuws Zielhorst, maar ook de facebookpagina van de wijk: Wijk Zielhorst 033 en tweemaal per maand een digitale nieuwsbrief met alle mogelijke informatie die van belang kan zijn voor mensen die in Zielhorst wonen en/of werken (abonneren kan via de website).

Ook tweemaal per maand verschijnt - in samenwerking met Schothorst - in de huis-aan-huiskrant De Stad Amersfoort, Editie Noord, een artikel over een organisatie of activiteit in ons werkgebied. En natuurlijk houdt de redactie nauw contact met de webmaster van de wijkwebsite: www.wijkzielhorst.nl.

BUURTBUDGET Deze werkgroep draagt zorg voor de jaarlijkse verdeling van het buurtbudget - een subsidie van de gemeente die is bedoeld voor het (verder) verbeteren van de leefbaarheid van de wijk. De werkgroep beoordeelt de aanvragen uit de wijk en beslist over het al of niet toekennen van het aangevraagde budget. Tweemaal per jaar brengt de Werkgroep verslag uit van de werkzaamheden.

Gemiddeld eens per kwartaal organiseert het WBT een Wijknetwerkbijeenkomst in wijkcentrum 't Middelpunt (Spinetpad 2). Daar is iedereen welkom. Dan worden de aanwezigen geïnformeerd over alles wat voor hen van belang kan zijn. Bewoners krijgen de gelegenheid om mee te denken over het wijkplan en de activiteiten die daaruit voortvloeien. De agenda en later het verslag van de wijknetwerkbijeenkomst worden opgenomen in de digitale nieuwsbrief Zielhorst en die wordt weer geplaatst op de wijkwebsite.

Op 18 februari is de eerste bijeenkomst van 2019 gehouden. Het verslag is in te zien op de website www.wijkzielhorst.nl.

Dit wijknieuws komt van BuurtBestuur Schothorst/Zielhorst/De Hoef. Buurtnetwerker: stephanie.niessen@indebuurt033.nl, 0641 545 986.

Communicatie Zielhorst 1 Zielhorst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie