Priscilla Bitterling en Jeroen Speksnijder organiseren voor het eerst het Buitengewoon Fluor Festijn.
Priscilla Bitterling en Jeroen Speksnijder organiseren voor het eerst het Buitengewoon Fluor Festijn. Fluor

Muziekspektakel in Fluor voor mensen met een beperking

4 maart 2019 om 07:32 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT De eerste editie van het 'Buitengewoon Fluor Festival' vindt op zondag 31 maart van 14.00 tot 17.00 uur plaats. Het is een groot Nederlandstalig muziekspektakel met bekende artiesten voor mensen met een beperking in Poppodium Fluor.

Bianca van der Linden-Snel

,,De wereld van mensen met een beperking is naar onze mening te klein. Deze kwetsbare groep wordt vaak teleurgesteld. Daarom willen wij juist deze mensen met een matige- tot lichte verstandelijke beperking vanaf zestien jaar, en hun begeleiders, een geweldige middag bezorgen. Wij zien het al voor ons, blije vrolijke gezichten, mensen in de polonaise al meezingend op de herkenbare, heerlijke, Nederlandstalige liedjes. Het moet een onvergetelijk evenement worden, waarbij iedereen compleet zichzelf mag zijn. Muziek verbroedert en maakt het leven een nog groter feest. Maar ons hoofddoel is ontmoeten, vriendschappen aangaan en het sociale netwerk van deze groep mensen verbreden", zegt Priscilla Bitterling, één van de organisatoren.

WENS ,,Ik werk al twaalf jaar als Projectcoördinator Evenementen bij Amerpoort. Zodoende ontmoette ik Jeroen Speksnijder van Spoor 38. Jeroen heeft zelf een dochter met een beperking en weet hoe belangrijk het integreren van deze mensen is. Ze voelen zich niet altijd op hun plek bij activiteiten in de wijk."

,,Ik vertelde Jeroen over de kookclub in het Soesterkwartier en Zielhorst en het 'Doe gezellig méé café', bij Café Dhamarco speciaal voor mensen met een beperking. Hij vroeg mij naar mijn wens voor de cliënten en of hij daarbij bij kon helpen. Ik vertelde hem over de wens van een groots evenement voor deze kwetsbare doelgroep."

HULP ,,Al brainstormend, met dezelfde missie en visie, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Mijn wens kreeg vorm. Wat zijn we blij met alle enthousiaste sponsors en vrijwilligers. Het is zo mooi om te zien dat iedereen dit evenement zo omarmt. Dat maakt het nog leuker om te doen. Zonder hulp was het ons nooit gelukt."

EVENEMENT ,,Het wordt een geweldig feest waarvan we nu al weten dat het een vervolg zal krijgen. Het is een Nederlandstalig muziekevenement met bekende artiesten zoals: Helemaal Top, Mike Klein, Rocky Pauw, Rob Ronalds, Tamara Tol, Danny Temming, Marco de Hollander en als hoogtepunt hebben we Frans Duijts kunnen strikken. Allemaal artiesten die het evenement een warm hart toedragen."

,,Maarten van de Heide van restaurant Rauw is de toppresentator van de avond. De kaarten waren in een hoog tempo uitverkocht. Dat zegt genoeg, een volgende editie gaat er dan ook zeker komen!"

SPONSOR ,,Wij zoeken nog een paar sponsors voor onder andere de goodiebags. Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden," zegt Bitterling hoopvol.

Meer informatie op: www.buitengewoonfluorfestijn.nl, en op de Facebookpagina.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie