Voedselbank Amersfoort gaat cliënten werven in Vathorst

23 februari 2019 om 11:35 lokaal

AMERSFOORT Voedselbank Amersfoort wil meer mensen bereiken die nu te weinig geld hebben om normaal te kunnen eten. ,,Wij hebben veel voedsel, mooie pakketten en kunnen meer mensen helpen, maar het is voor ons een uitdaging om meer mensen binnen te krijgen", schrijft Cieka Galenkamp namens de Voedselbank Amersfoort.

Om dit te bereiken start de Voedselbank vanaf 4 maart met een inloopspreekuur in Vathorst, de wijk die het verst gelegen is ten opzichte van de voedselbank aan de Argonweg. ,,In Vathorst wonen veel mensen die overdag of werken of op kleine kinderen moeten passen en daardoor niet naar onze inloopspreekuren, in de ochtenden, op de Argonweg kunnen komen."

BANKGEGEVENS Het inloopspreekuur van de voedselbank Amersfoort wordt elke maandagavond gehouden in het gebouw van het Kruispunt, aan de Terschellingkade 22 tussen 19.00 en 20.00 uur. ,,Mensen moeten, zo mogelijk, hun bankafschriften van de laatste twee maanden meenemen. Inloggegevens van hun bankrekening mag ook zodat ze tijdens het spreekuur zelf kunnen inloggen."

MINDER DAN 60 EURO Globaal hanteert de voedselbank de norm dat er, bij een eenpersoonshuishouden, minder dan 60 euro per week beschikbaar moet zijn om in aanmerking te komen voor een pakket. Voor een volgend gezinslid komt daar globaal 25 euro per week bij.

,,Om te kijken wat beschikbaar is, tellen we alle inkomsten bij elkaar op. Ook zetten we alle vaste verplichtingen op een rij en we trekken dan die twee getallen van elkaar af. De uitkomst daarvan zien wij als beschikbaar bedrag." Als mensen boven die norm zitten, maar toch niet rond denken te kunnen komen, kan er gekeken worden of ze voor een Kei-pakket in aanmerking kunnen komen. Dit is een maandelijkse ondersteuning.

Meer informatie op www.voedselbankamersfoort.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie