Amersfoortse Gidsen en de Stadsdominee voor de Kuiperij, Hellestraat 7
Amersfoortse Gidsen en de Stadsdominee voor de Kuiperij, Hellestraat 7 Amersfoortse Gidsen

Openstelling Kuiperij Hellestraat: een vat vol verhalen

22 februari 2019 om 10:00 lokaal Deel je nieuws

Na een lange restauratie door erfgoedarchitect Van Hoogevest wordt Kuiperij Meester (Hellestraat 7) vanaf 1 maart weer in gebruik genomen. Niet door kuipers die vaten gaan maken, maar wel door twee andere partijen. Iedere vrijdagochtend zal stadsdominee Diederiek van Loo hier namelijk een inloopspreekuur houden, terwijl Amersfoortse Gidsen de rest van de week rondleidingen gaat verzorgen.

Al vanaf het moment dat bekend werd dat de Kuiperij gerestaureerd zou worden, drukken Amersfoorters en toeristen nieuwsgierig hun neuzen tegen de ruiten van het laatste historische huis in de Hellestraat.

“Het is een uniek pand,” vertelt stadsgids Inge Vos enthousiast. “We hebben inmiddels de eerste gasten ontvangen, en horen van iedereen hoe leuk ze het vinden om nu eindelijk eens binnen te kunnen kijken. Er zijn zoveel verhalen over de kuiperij te vertellen: de historie van het huis, de piepkleine armenhuisjes die in de steeg naast het huis bewaard zijn en natuurlijk over de prachtige werkplaats en het kuipersvak.
We zijn de afgelopen maanden druk geweest om alle verhalen te verzamelen en organiseren vanaf 1 maart rondleidingen voor groepen op afspraak, plus iedere zondag een tour op inschrijving, zodat niemand meer tevergeefs zijn neus tegen het raam hoeft te drukken.”
Meer informatie: www.amersfoortsegidsen.nl/kuiperij

Ook voor Diederiek van Loo als stadsdominee zijn verhalen belangrijk. “Elk mens is een vat vol verhalen” stelt zij. “Maar soms voel je je eerder een vat vol tegenstrijdigheden. Dan is het fijn wanneer iemand naar je verhaal luistert. Je bent welkom, want de stadsdominee is aangesteld voor iedereen in de stad. Dus kom kennismaken, kom iets vragen of je hart luchten, biechten, bidden, kortom: kom vertellen! Dat kan op afspraak, maar op vrijdagochtend dus ook op inloop tussen 10 en 12 uur.”
Meer informatie: www.stadsdominee.nl
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie