Afbeelding
Jet Faber, Jan Donders

Rode Kruis Amersfoort start talentenprogramma

14 februari 2019 om 16:30 lokaal

AMERSFOORT In maart 2019 start het Rode Kruis in Amersfoort met het Red Cross Talent Award Programma. Jongeren van 15 tot 30 jaar krijgen de kans aan de slag te gaan om hun talent te ontdekken en hun skills te ontwikkelen. Het programma loopt van maart tot eind september en is gratis. 

Door het hele land worden projecten opgestart om jongeren de kans te geven hun talent te ontwikkelen en binnen vrijwilligerswerk ervaring op te doen en iets te betekenen voor een ander. Omdat de landelijke overheid graag wil leren van jongeren wat hen aanspreekt, is er geld beschikbaar voor dit soort projecten vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. In deze projecten werken organisaties nauw samen met de jongeren om hen een mooie ervaring mee te geven waaraan ze voor de toekomst echt iets hebben.

Veel jonge mensen zien dit project van het Rode Kruis en Award Nederland als een mooie kans om ervaring op te doen in de medische hulpverlening. Maar juist ook omdat het Rode Kruis zoveel diverse activiteiten en opleidingen voor de vrijwilligers heeft, is er veel mogelijkheid te groeien en het vrijwilligerswerk te combineren met persoonlijke ontwikkeling. Na een eerste programma in de stad Utrecht, wordt het programma nu opgestart voor jongeren in Amersfoort en omgeving.

TALENT AWARD Binnen de Red Cross Talent Award krijgen de jongeren een half jaar de kans om samen met andere jongeren en met begeleiding door een coach aan de slag te gaan. Gedurende het half jaar doen de jongeren veel activiteiten. De meeste activiteiten vinden plaats op maandagavond in Amersfoort, in het Rode Kruisgebouw op de Columbusweg 30. 

Meer informatie kun je vinden op de website. Op maandagavond 4 maart is er een infobijeenkomst in Amersfoort. Aanmelden via info.amersfoorteemland@rodekruis.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie