Afbeelding
Koen van Weel

Twee Amersfoortse inbrekers op heterdaad betrapt in Nijkerk

14 februari 2019 om 12:10 lokaal

AMERSFOORT De Nijkerkse politie kreeg woensdagavond rond 19.15 uur melding van een inbraak in een woning aan de Van Furstenburchstraat in Nijkerk. De politie ging direct ter plaatse en na een korte achtervolging zijn er twee mannen van 18 en 22 uit Amersfoort aangehouden. 

De bewoner van het huis hoorde dat er werd ingebroken in de woning en heeft snel 112 gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam is er direct een achtervolging ingezet. Hierbij is dankbaar gebruik gemaakt van een fiets en een scooter van omstanders. 

De eerste verdachte kon redelijk snel worden aangehouden. De tweede verdachte werd later door de politiehond in de sloot aangetroffen en kon ook worden aangehouden. Het onderzoek was donderdag eind van de ochtend nog in volle gang. 

,,In alle tumult zijn de collega's vergeten de gegevens te noteren van de behulpzame scootereigenaar. Graag komen wij nog met deze persoon in contact", schrijft de politie. ,,Dit kan via een privébericht op Facebook of via tel. 0900-8844 onder vermelding van registratienummer 2019067154."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie