Afbeelding
Tsjechie

5 bezienswaardigheden van Tsjechië

7 februari 2019 om 10:29 Nieuws

Hoewel we met grote regelmaat vakanties naar landen zoals Spanje, Italië of zelfs China boeken, wordt het mooie Tsjechië wat minder actief bezocht. En dat maakt Tsjechië natuurlijk bij uitstek geschikt voor een geweldige, goedkope en niet al te toeristische vakantie. Dus ga dit jaar het avontuur aan en bezoek eens een locatie die je normaliter niet zomaar zou bezoeken. Wij kunnen je uit ervaring vertellen dat het de moeite meer dan waard is! Via Tsjechoreizen heb je natuurlijk zo een trip naar Tsjechië geboekt; maar wat ga je hier vervolgens allemaal doen?

1. Een bezoek aan Praag
Of je nu besluit in het mooie Praag te verblijven, of er een uitstapje naar te maken: deze stad is het bezoekje meer dan waard. Het historische centrum maakt Praag misschien wel een van de mooiste steden in Europa: vol prachtige bezienswaardigheden. Van het bezoeken van de grafiet mijnen tot het bewonderen van historische kastelen en musea. Een ideale locatie voor een dagje cultuur, avontuur, en natuurlijk een lekker drankje!

2. Het reuzengebergte
Dit ontzettend mooie natuurfenomeen vind je op de grens tussen Tsjechië en Polen. De natuur is hier zo indrukwekkend dat het misschien wel de meest toeristische locatie is: maar dat neemt niet af aan de schoonheid van de natuur. Er zijn verschillende (goed aangegeven) wandelroutes te vinden, waar je zo de wandelroute kiest die bij jouw conditie past. Daarnaast is dit gebergte ook ideaal voor de wintersport liefhebbers. Check voordat je het avontuur aangaat wel even of je een goede reisverzekering hebt die voor je klaar staat in geval van nood. Lees online de reviews over Ohra en andere maatschappijen voordat je een keuze maakt.

3. Vyssi Brod
Het plaatsje Vyssi Brod staat bekend om het mooie, grote klooster dat in 1259 gesticht is door Petr Vok. Midden in dit klooster vind je de kloosterkerk waar je de graven terug kunt vinden van invloedrijke mensen van de Rozmberk familie. Daarnaast kun je hier ook een aantal ontzettend kostbare kunstwerken terugvinden. Ideaal om wat cultuur en historie op te snuiven.

4. De brouwerijen
De Tsjechen worden niet voor niets de grootste bierdrinkers in de wereld genoemd. Van de Budweiser brouwerij tot de Samson brouwerij. Je kunt in Tsjechië allerlei leuke brouwerijen bezoeken: en een biertje proeven natuurlijk!

5. De kastelen
Ga je liever voor historie en cultuur? Dan ben je in Tsjechië aan het juiste adres. Je kunt hier dagen lang plezier hebben met het bezoeken van kastelen. Van de Praagse Burcht tot het bekende Karlstejn kasteel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie