Afbeelding
Fredrik Sandberg

Minecraft moet gezonde leefstijl stimuleren

13 februari 2019 om 09:57 lokaal

AMERSFOORT Voor driehonderd basisschoolleerlingen uit de Amersfoortse wijk Kruiskamp staan de komende twee weken in het teken van gamen en gezond leven. B.Slim en het Medialab van Bibliotheek Eemland organiseren van 11 tot 22 februari een evenement waarbij het computerspel Minecraft wordt gebruikt om een gezonde leefstijl onder kinderen te stimuleren.

Met gezonde keuzes en activiteiten verdienen de leerlingen digitale punten (credits), die zij nodig hebben voor een ontwerpwedstrijd met behulp van de populaire bouwgame. Wethouder Zorg en ondersteuning Menno Tigelaar maakt de winnaars van de wedstrijd bekend tijdens de afsluitende finale.

Tigelaar: ,,Gezond eten en bewegen is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Het is belangrijk om ze hier spelenderwijs mee in aanraking te brengen. Een goed initiatief van B.Slim en het Medialab om de gametechnologie in te zetten; dat past helemaal in deze tijd en zal veel kinderen aanspreken."

CREDITS Tijdens de eerste week kunnen leerlingen van basisscholen De Vlindervallei, St. Jorisschool en SBO Michaëlschool credits verdienen. Bijvoorbeeld tijdens gymlessen, met sportieve buitenschoolse activiteiten, met een stappenteller en door gezond te eten en drinken. De verzamelde credits gebruiken de leerlingen de tweede week van het evenement.

Week twee draait om verantwoord gamen en creativiteit. Leerlingen van de drie scholen nemen het in duo's tegen elkaar op in een ontwerpwedstrijd. Welk tweetal ontwerpt met behulp van Minecraft het mooiste, groenste en sportiefste schoolplein? Met de credits die in de eerste week zijn verdiend, kunnen in Minecraft blokken worden gekocht die nodig zijn om te bouwen. De vijftien duo's met het beste ontwerp gaan door naar de finale, waarin zij een buurttuin ontwerpen.

De finale vindt plaats op vrijdag 22 februari in basisschool De Vlindervallei en begint om 9.00 uur. Om 11.30 uur maakt wethouder Menno Tigelaar bekend welk tweetal in de finale de mooiste buurttuin heeft ontworpen. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om de buurttuin ergens in de stad te realiseren.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie